Gündem
  • 28.10.2005 00:00

COŞKUN: ''YÖK'ÜN GÖREVİ REJİME KAFA TUTMAK DEĞİLDİR''

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ''YÖK'ün görevi rejime kafa tutmak değildir'' dedi.
     Bakan Coşkun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin birlik binasında düzenlediği iftar yemeğine katıldı.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Coşkun, ''YÖK ve hükümet arasındaki gerginliği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Hükümet gerginlik yaratmıyor. Karşı tarafın da bu gerginliği niçin yaptığını anlayabilmiş değilim'' dedi.
     Coşkun, ''Yükseköğretim Kanunu değişmeli mi?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:
     ''Bu gerginlik dolayısıyla gündeme gelmiş gibi olmasın. Ama YÖK Yasası'nın rahatsızlık verici olduğu, toplumun her kademesi tarafından kabul edilmektedir. Ama bunu karşılıklı hoşgörüyle yapmakta fayda görüyorum. Gergin zamanı geçirip ondan sonrası ele alma zamanı geldi geçiyor bile. Çünkü dünya klasmanında Türk üniversitelerinin adı bile geçmiyor. YÖK'ün görevi, rejime kafa tutmak değildir. Rejim bellidir. Demokrasi, cumhuriyet, insan hakları, hukukun üstünlüğü... Özellikle hukukun üstünlüğünü bir ölçüde öğreten üniversitelerin bu konuda çok daha anlayışlı olması lazım.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER