Medya
  • 5.11.2016 00:10

Cumhuriyet Gazetesi'nden 8 isme tutuklama talebi

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile başlatılan operasyon çerçevesinde savcılık sorguları tamamlanan 8 şüpheli tutuklanma istemiyle İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken 3 şüphelinin işlemlerinin detay ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile başlatılan operasyon çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyet ve savcılık sorgu işlemleri tamamlandı. Emniyet sorgularında örgütsel tavır göstermek suretiyle soruları cevaplandırmayan şüphelilerin savcılık sorgularını İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Hasan Yılmaz ve Zafer Koç ile Cumhuriyet Savcıları Özgür Metin ve Murat İnam gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen sorgu işlemlerinin 10 kişi ile ilgili bölümü bir süre önce tamamlandı. 8 şüpheli örgüte üye olmamakla birlikte FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suçlamasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Emniyetten çıkarılarak doktor muayenesinden geçirilen şüpheliler ardından Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Tutuklamaya sevk edilen isimler şöyle: Kadri Gürsel (yayın danışmanı), Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi), Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi), Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi), Güray Öz (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi), Hakan Kara (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi) Musa Kart (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi ve çizer)

Murat Sabuncu (genel yayın yönetmeni), Kadri Gürsel (yayın danışmanı), Hikmet Çetinkaya (Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi ve yazar) ve Aydın Engin (yazar)'in savcılık işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener'in savcılık sorguları ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Cumhuriyet'in üç yöneticisi hakkında daha karar!

Cumhuriyet gazetesi'ne yönelik operasyonda savcılık sorgusu tamamlanan genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun tutuklanması talep edilirken, Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya'nın yaşlılık sebebiyle adli kontrol ile serbest bırakılmaları talep edildi.

Cumhuriyet gazesi yöneticilerine FETÖ ve PKK'ya üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri iddiası ile başlatılan soruşturmada son üç isminde sorgusu tamamlandı. Genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya yaşlılık sebebiyle adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

YURTDIŞI YASAĞI

Engin ve Çetinkaya hakkında aynı zamanda yurtdışına çıkış yasağı konulması talep edildi. Böylece savcılık sorgusu sonucu tutuklamaya sevk edilen şüpheli sayısı 9'a çıktı.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER