Gündem
  • 30.4.2010 00:47

DALAN, DARBE SONRASI HÜKÜMETİN BAŞBAKANI!..

İSTANBUL - ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, kendisini ''Kuşaklar boyu TSK'ya hizmet etmiş bir aileye sahip olmaktan onur duyan bir subay'' olarak tanıtan kişinin, imzasız mektupla gönderdiği ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' belgesinin orijinal olduğu bildirildi.
İddianamede, müşteki olarak, AK Parti adına Genel Sekreter İdris Naim Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Tanrıverdi, avukat Süleyman Küçüksucu ve Mustafa Coşkun'un isimleri yer alıyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne 18 Ekim 2009 tarihinde ''Bugün Aydınlık dergisi manşetinde bahsedilen Başbakan'ın karanlık telefon görüşmesi Ergenekoncu Levent Ersöz'ün arşivindendir. Bu arşivde Başbakan ve çok sayıda AKP'li bakana ait ses kayıtları bulunmaktadır. Bu arşiv şu anda Aydınlık dergisinde bulunmaktadır. Bu ses kayıtlarının asıl kaynağı Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya'dır. Dergiye bakarsanız anlayacaksınız. Kolay gelsin'' şeklinde bir ihbarın geldiği kaydedilen iddianamede, bunun üzerine ilgili adreslerde yapılan aramalarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey bürokratların dinleme kayıtlarının ele geçirildiği bildirildi.

-DALAN, DARBE SONRASI HÜKÜMETİN BAŞBAKANI-

İddianamede, şu ifadelere yer verildi:
''Şüpheli Bedrettin Dalan'ın, 'Ergenekon silahlı terör örgütü'nün, iktidarda bulunan mevcut hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığı darbe planlarında, medya ve siyasetin yönlendirilmesi ile bazı üst düzey iş adamlarının bu hususta ikna edilmesi görevini üstlendiği, bu amaçla, medya sahipleri ve iş adamları ile görüşmeler yaptığı, darbe planlarının hazırlanmasında aktif rol oynayan 'Ergenekon terör örgütü' üyeleri Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur ve İsmail Yıldız ile görüşerek, askeri müdahalenin bir zorunluluk olduğu yönünde onları teşvik ederek cesaret verip, bu yöndeki motivasyonlarını güçlendirmeye çalıştığı, örgüte finans desteği sağladığı ve aralarında Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu örgüt üyelerine mütevelli heyeti başkanı olduğu üniversitede görevler verdiği, örgütün stratejisi doğrultusunda uluslararası ilişkileri yürüttüğü, darbe sonrası kurulacak hükümette başbakan olma görevini üstlendiği anlaşılmıştır.''

-"TUTUKLANACAĞIMI BİLİYORDUM"-

İddianamede, ''Bilgi notu Dursun Çiçek.doc'' isimli word belgesinde, Deniz Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait ''Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu. Bütün olasılıklara karşı hazırlıklıydık. Genelkurmay, Ergenekon soruşturmasını geç algıladı. Bu işin bu kadar büyüyeceğini (Karargah'a kadar uzanacağını) hiç hesap etmediler'' şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi.
İddianamede, ''Dursun Çiçek tarafından imzalanmış İrticayla Mücadele Eylem Planı, Erzincan'da hayata geçirilmek istenmiş, bu amaçla Ergenekon silahlı terör örgütüne bağlı olarak faaliyet gösteren şüpheli Saldıray Berk liderliğindeki yasa dışı oluşum faaliyetlerde bulunmuştur'' denildi.
Hazırlanan iddianamede, ''olay tarihinde MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı olan şüpheli Özel Yılmaz'ın, elde ettiği bilgileri şüpheli İlhami Ümit Handan vasıtasıyla Bedrettin Dalan'a aktarmak suretiyle yurt dışına kaçmasını sağladığı'' belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER