Spor
  • 14.2.2005 00:10

DAUM : "ANELKA ÜZERİNDEKİ BASKIYI ATTI"

MAHMUT PORTAKAL
İSTANBUL  - Fenerbahçe, kendi sahasında İstanbulspor'u 4-0 yenerek, en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde liderliğini sürdürdü.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk mücadelesinde lider olmanın avantajıyla bütün kozların kendilerinde olduğunu söylerken, UEFA Kupası'ndaki Real Zaragoza maçı için ise temkinli konuştu. Alman çalıştırıcı, "Şampiyonluk yarışında tüm kozlar bizim elimizde. Haftalar ilerledikçe, istediğimiz sonuçları aldıkça, bizi bu mücadelede takip eden takımların sinir sistemi etkilenecektir. Fenerbahçe istediği sonuçları almaya devam ettikçe, Galatasaray ve Trabzonspor cephesi puan kaybetmememizden dolayı etkilenmiş olacaktır'' dedi.

 
Tecrübeli teknik adam, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Perşembe günü oynayacakları Real Zaragoza maçıyla ilgili olarak da, "Bu maç öncesinde aldığımız 4-0'lık galibiyet beni çok memnun etti. Perşembe günü istediğimiz sonucu almak için daha fazlasını yapmalıyız. Bu maç öncesi ortaya koyduğumuz oyun ve galibiyet beni memnun etti. Real Zaragoza bizim için güçlü ve zor bir ekiptir. Rakibimizin hedefleri uluslararası alanda başarı, İspanya'da ise kümede kalmak. Barcelona'ya karşı 4 gol yiyebilirsiniz. Alınan sonuçlara göre değerlendirme yapmak yanlıştır. Bize karşı da çok farklı oynayacaklarına inanıyorum" diye konuştu.


Daum, Nicolas Anelka'nın Kadıköy'de çıktığı ilk maçta gol atmasına çok sevindiğini söyleyerek, "Anelka, attığı bu golle üzerindeki baskıdan kurtuldu. Bu akşam forvet oyuncularımız bazı pozisyonlarda uyum sorunu yaşadı. Ancak birçok atakta da çok tehlikeli pozisyonlara girdik" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atan Nicolas Anelka ise, attığı golden çok galibiyete sevindiğini belirterek, "Ağır zemine rağmen çok iyi mücadele ettik. Önemli olan Fenerbahçe'nin galip gelmesidir, benim gol atmam değil. Takımla henüz 10 gündür çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağım" dedi.


İstanbulspor Teknik Direktörü Erol Tok, Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etmediklerini ve farklı mağlup olduklarını ifade etti. Tok, Büyük takımlara karşı iyi oynayamadıklarını belirterek, "Büyük takımlara karşı iyi mücadele edemiyoruz. Bu sezon en büyük handikapımız bu. Fenerbahçe daha iyi oynadı ve galibiyeti haketti" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:05

İLGİLİ HABERLER