Gündem
  • 23.9.2006 15:52

DAVULA YASAK GELDİ

Kastamonu'da bazı vatandaşların şikayeti üzerine toplanan Belediye Meclisi, bu yıl kent merkezinde ramazan ayında halkı sahura kaldırmak için davul çalınmasını yasakladı.
      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kastamonu kent merkezinde yaşayan bazı vatandaşlar, teknolojinin ilerlediği bir dönemde davul çalınmasını anlamsız buldukları gerekçesiyle belediyeye şikayette bulundular.
      Vatandaşların bu yöndeki şikayetini değerlendiren Kastamonu Belediye Meclisi, bu yıl ramazan ayında halkı sahura kaldırmak için davul çalınmasının yasaklanması yönünde karar aldı.
      Kastamonu Belediyesi Zabıta Müdürü Abdullah Bayraktar, ekiplerin ramazanda davul çalanlara ceza keseceğini ve bu yönde gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.
     
     ''GÖNLÜM DAVUL ÇALINMASINDAN YANA, ANCAK...''
      Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu da konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, son birkaç yıldır, özellikle site ve apartmanlarda oturan vatandaşların kendilerine ramazanda davul çalınmaması yönünde şikayetleri olduğunu bildirdi.
      Bu şikayetleri değerlendiren Belediye Meclisinin davulun çalınması yönünde yasak kararı aldığını ifade eden Topçuoğlu, şunları kaydetti:
      ''Aslında kendi kişisel görüşüm davulun çalınmasından yana. Ancak bu sene çok sayıda site yöneticisi ve apartman yöneticisi belediyemize dilekçe ile başvurdu. Bu başvuruyu değerlendiren Belediye Meclisimiz davul çalınmaması yönünde karar aldı. Biz de bu sene bu kararı uygulayacağız'' Öte yandan, 100 yılı aşkın bir dönemdir tarihi Kastamonu Kalesi'nden iftar ve sahur vakitlerinde atılan ramazan topunun bu sene atılmayacağını ifade eden Topçuoğlu, tarihi topun yerine iftar ve sahurda ses bombası atılacağını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER