Gündem
  • 1.6.2006 12:06

DAYAKÇI VEKİLE AKP'DEN FEZLEKE

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün hakkında ''eşini kasten yaralama'' suçundan soruşturma yapılabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiyle fezleke düzenledi.
     Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Önen tarafından hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
     Fezlekede, 7 Mayıs 2005 tarihinde Halil Ürün'ün eşi Esma Ürün'ün, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü Yıldızevler Karakol Amirliğine şikayette bulunarak, eşinin bir başka kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmesi üzerine eşiyle aralarında münakaşa yaşandığını, bu sırada Halil Ürün'ün elindeki çantayla başına daha sonra da yumrukla sol kaşı üzerine vurduğunu belirterek şikayetçi olduğu kaydedildi.
     Fezlekede, Esma Ürün'ün Adli Tıp Kurumu Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğünde yapılan muayenesinde ''yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı ve basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif şekilde yaralandığının'' belirlendiği ifade edildi.
     Esma Ürün'ün 11 Mayısta verdiği dilekçeyle şikayetten vazgeçtiğini bildirdiğine yer verilen fezlekede, ancak Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 86/2-3 (a) maddelerinde düzenlenen ''kasten yaralama'' suçunun şikayet ve uzlaşma müesseseleri dışında olduğuna işaret edildi.
     Fezlekede, Halil Ürün hakkında ''resmi nikahlı eşine karşı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte kasten yaralama'' suçundan soruşturma yapılabilmesi için Anayasa'nın 83. maddesine göre dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği bildirildi.
     TCK'nın ''kasten yaralama'' suçunu düzenleyen 86/2 maddesi 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. Aynı maddenin 3. fıkrasının (a) bendinde bu eylemin ''üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı işlenmesi halinde verilecek cezanın yarı oranında artırılması'' hükmü yer alıyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER