Spor
  • 4.10.2008 03:12

DEMİRÖREN, SAĞLAM'IN YERİNE KİME TEKLİF GÖTÜRDÜ

Beşiktaş Başkanı, Metalist darbesi sonrası yöneticilerle görüşüp Ertuğrul Sağlam hakkındaki fikirlerini öğrendi. Tek pozitif görüş alamadı. Yöneticiler Lucescu, Samet Aybaba, Gerets, Mustafa Denizli isimlerini gündeme getirdi.
BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Ukrayna’da Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1’lik hezimetle UEFA Kupası’na 1. Tur’da veda edilmesinin ardından üzüntü ve sinirden ne yapacağını bilemiyordu. Maç sonrası kaldıkları Kharkov Otele gelen Demirören, genel sekreter Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu ve Şeref Yalçın, Halim Aydın, Nedim Sarsmaz, Hakan Aksoy, eski yönetici Koray Büyükasar ile yemekli toplantıya katıldı.
Öfkeli başkan, "Beşiktaş futbol takımı böyle kişiliksiz oynayamaz. Bu futbolun izahı yok. Yenilebiliriz, ama Beşiktaş’ın kötü oynama şansı yok. Maddi ve manevi tüm imkanların seferber edildiği ortamda daha ne yapalım. Kharkiv takımı 4 kez izlenmiş. Nasıl olur da böylesi goller yeriz. Biraz yürekler ortaya konmalı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Hangi yüzle döneceğiz
Tüm yöneticilere tek tek fikilerini sorduğunda, teknik direktör Ertuğrul Sağlam konusunda pozitif bir yanıt alamadı. Herkes ağız birliği etmişçesine Sağlam’a muhalifti. Bazı yöneticiler, Sağlam’ın yerine Samet Aybaba, kimileri Mustafa Denizli, bir kısmı ise Fransa’da Marsilya’nın başındaki Galatasaray’ın eski teknik patronu Erik Gerets’in takımın başına getirilmesinin akılcı iş olacağını ileri sürdü.
Demirören’in kafası karışıktı. Derin düşünceler içindeydi. Sabaha kadar uyuyamayan Demirören, otelin lobisinde gözü yaşlı ve düşünceli bir şekilde oturdu. Sabah saat 10.15’te Beşiktaş kafilesini taşıyan özel uçağın geldiği haberi ile yöneticiler toparlanırken, başkan Demirören sert bir çıkış yaptı:
"Hangi yüzle İstanbul’a gideceğiz. Bu kahır beni öldürecek. Üzülüyorum. Beşiktaş başkanı ve yönetimi olarak bunları haketmedik."
Denizli de gündemde
Ve bu sözlerin ardından Demirören kafileden ayrı acele bir özel uçak tutarak Kiev’e uçtu. Siyah beyazlı yöneticiler, başkanın 3 yıldır Ukrayna Ligi’nde Shakhtar Donetks’i çalıştıran ve 100. yılda siyah beyazlı kulübün şampiyonluğuna imza atan eski teknik direktörü Mircea Lucescu ile görüşmeye gittiğini ileri sürdü.
Bazıları ise Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba konusunda yeşil beyazlı kulübün başkanı İbrahim Yazıcı ile fikir alış verişinde bulunulacağını ifade etti. Bu arada Milli Takım, Fenerbahçe, Galatasaray’ı çalıştıran Mustafa Denizli ismi de gündeme getirildi. Yöneticiler, yeni gelecek teknik direktörün yanında antrenörlük yapması için Mehmet Ekşi, Sergen Yalçın, Ömer Gülen, Zafer Öğer’e teklif götürülmesini ele alacaklarını dile getirdiler.
ONU ÇOK İSTİYOR
Beşiktaş 100. yılında şampiyon olduğu zaman Lucescu teknik direktör, Yıldırım Demirören ise futbol şube sorumlusuydu. Demirören, başkanlığı döneminde de Rumen hocayı göreve getirmeyi çok istiyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER