Dünya
  • 15.10.2005 00:05

DEVLET BAŞKANI'NIN BAHÇESİNE GİREN ABD BÜYÜKELÇİSİ ÖZEL KUVVETLER TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Harare'deki ABD Büyükelçisi Christopher Dell, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin resmi konutu yakınlarındaki yasak bölgeye girdiği gerekçesiyle Devlet Başkanlığı'na bağlı özel bir askeri birlik tarafından gözaltına alındı.


Devlet Başkanlığı Sözcüsü George Charamba, devletin idaresindeki Herald gazetesine yaptığı açıklamada, "Büyükelçi Christopher Dell, Zimbabve Milli Ordusu gibi profesyonel bir orduyla karşı karşıya olduğu için kendisini çok şanslı addetmeli. Başka bir yerde, özellikle de Amerika'da bunu yapsaydı, şu anda ölü bir adam olabilirdi. Atıldığı macera gerçekten tehlikeliydi" dedi.


Zimbabve Dışişleri Bakanlığı da, Dell'i, "Haksız bir diplomatik hadiseye yol açmak niyetiyle kasıtlı olarak bölgeye girmekle" suçladı. Herald gazetesinin haberine göre, bakanlığın konuyla ilgili ABD'ye yazdığı protesto mektubunda, "Bakanlık, ABD büyükelçisinin Zimbabve güvenlik kanunlarını alenen hiçe saymasını şiddetle kınıyor. Kendi ülkesinde meydana gelmesi durumunda asla tolere edilmeyecek bu hareketin amacı, haksız bir diplomatik hadiseyi provoke etmektir " ifadelerine yer verildi

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER