Yaşam
  • 19.2.2006 12:41

DİZİ ÇEKİMİNİ GERÇEK SANAN VATANDAŞLAR SAHTE PROTESTOYA KATILDI...

      Kayseri’de çekimleri süren "Hacı" isimli dizide ABD’nin protesto edildiği sahneyi gerçek sanan vatandaşlar, oyuncularla birlikte tekbir getirdi.
      Alınan bilgiye göre, özel bir televizyon kanalı için çekilen Hacı isimli dizinin bir sahnesi, Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki tarihi Kurşunlu Camii önünde çekildi.
      Sahnede, senaryo gereği dizinin baş karakteri Hacı’nın oğlu Ahmet, Cuma Namazı çıkışında ABD aleyhine konuşma yaparak yandaşlarıyla birlikte ABD’ye tepki gösteriyordu. Protesto gösterisinin ardından ABD bayrağı yakılmak isteniyor ve tekbir getiriliyordu.
      Çekimler sürerken çevrede bulunan vatandaşlardan bazıları, açılan pankart ve dövizleri görünce, rol gereği yapılan protesto gösterisini, karikatür krizi nedeniyle Avrupa ülkelerine yönelik gerçek bir protesto sandılar. Bu yanlış anlaşılmayla birlikte bazı vatandaşlar, çekim ekibine katılarak onlarla birlikte tekbir getirdiler. Bazıları ise camide protesto gösterisi yapılmasının sakıncalı olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler.
      Protestonun senaryo gereği olduğunun anlaşılmasından sonra, bu kez vatandaşlar çekim ekibine yardımcı oldu. Birçok vatandaş, tesadüfen tanık oldukları çekime dahil olup dizide rol alabilmek için uzun süre bekledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:58

İLGİLİ HABERLER