Sağlık
  • 28.6.2007 12:02

DOĞUM SONRASI DEPRESYONA DİKKAT!..

Doğumun neden olduğu fizyolojik hormonal değişiklikler bazı kadınların depresyona girmesine neden olabiliyor. Zübeydehanım Doğumevi Psikoloğu Derya Akgül, annelerin yüzde 10'unun doğumdan sonra şiddetli depresyon geçirdiğini ve hayattan keyif alamadığını belirterek, "Doğumun neden olduğu fizyolojik hormonal değişikliklerle psiko-sosyal faktörler depresyona neden oluyor" diyor.

 Doğum süresince anne adayının bir uzmandan psikolojik destek alması gerektiğinin altını çizen Psikolog Derya Akgül şunları söyledi:

YARDIM ALIN

Psikiyatrik tedaviye erken başlamak gerek. Hastalığın süresi için kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Bazen 1-2 ayda iyileşebilir. Bazen 5-6 ay ya da daha uzun sürebilir. Doğum sürecinde anne adayının bir uzmana danışması, hamilelik ve doğum aşamalarında ortaya çıkabilecek ruhsal sorunların azaltılmasında oldukça faydalı olmaktadır. Hamilelerin doğum konusunda bilgilendirilmesi, genel kaygılarının anlaşılması ve paylaşılması, hamilelikte depresyonun ortaya çıkma ihtimalini azaltmada yardımcı olabilir. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49

İLGİLİ HABERLER