Sağlık
  • 10.10.2008 01:39

DOKTORLARA SÜPER MAAŞ!..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tartışmalara neden olan "doktorlara tam gün çalışma" uygulamasının detaylarını anlattı. Akdağ, bu uygulamaya geçildiğinde doktorların ayda 14 bin YTL kazanabileceklerini belirtti. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde görev yapan doktorların yüzde 73'ünün özel muayenehanesi bulunmadığını, yani tam gün çalışma uygulamasının aslında büyük oranda uygulandığını ifade eden Akdağ, performansa göre ödeme yapıldığı için vatandaşlara yönelik muamelenin de değiştiğini vurguladı. Üniversite hastanelerinde ise durumun farklı olduğunu ifade eden Akdağ, "Tam gün yasası ile bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Tam gün uygulamasıyla doktorlarımızın maaşı ve mesailerle birlikte 14 bin YTL'ye çıkacak" dedi.
23 ile ruh sağlığı hastanesi
Organ nakli konusunda özel hastaneler ile yaşanan sıkıntıya da dikkat çeken Akdağ, "Organların verilmesi yetkisi devlete aittir" diye konuştu. Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında 'Toplum Temelli Ruh Sağlığı' geliştirdiklerini vurgulayarak bu kapsamda 23 ilde küçük ve modern ruh sağlığı hastaneleri kuracaklarını da sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanlığı'nın 'ceza'dan haberi yok
Sağlık Bakanlığı, hekim hatalarına ya da hastanın ölümüne sebebiyet veren doktora "ömür boyu meslekten men" gibi cezaları kapsayan taslak hazırladığı yönündeki iddialara cevap verdi. İddiaları yalanlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Böyle bir taslak yok" şeklinde konuştu. Gümrükçüoğlu, böyle bir tasarı oluşturulduğu zaman kamuoyu ve çeşitli meslek örgütleriyle paylaşılarak fikir alışverişinde bulunacaklarını da belirtti. (Takvim)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER