Sağlık
  • 17.7.2009 13:10

DOMUZ GRİBİNDEN 65 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE HAZIRLIKLI OLUN UYARISI !

LONDRA - Hastalığın günde 350 kişiye bulaşarak yeni bir yayılma hızına ulaştığına dikkat çeken Donaldson, İngiltere'yi bekleyen en kötü senaryonun birkaç ay içinde 65 bin kişinin hastalıktan ölmesi, aynı dönemde 360 bin kişinin hastaneye kaldırılması, bunlardan 90 bininin yoğun bakıma alınması olduğunu bildirdi.
"Sonbahar ve kış aylarında ülke nüfusunun yüzde 30'unun hastalığa yakalanmasını beklediklerini" belirten Sir Liam Danoldson, "bu oranın çocuklarda yüzde 50'ye kadar yükseleceği" uyarısında bulundu.
Bu arada domuz gribi semptomlarını taşıdığından kuşkulanan kişilerin arayacakları yardım hatlarında pek çok geçici işçi ve sağlık okulları öğrencilerinin istihdam edilmesine başlandığı, bu kişilerin, telefondaki grip hastalarına ilaç alma konusunda yardımcı olduğu bildirildi.
Aile hekimlerinin ise, panik içinde kendilerine başvuran hastalara randevu vermek yerine, sadece "sakin olmaları, İngiltere'de görülen vakaların büyük bölümünün öldürücü olmayan, hafif seyir izleyen vakalar olduğunu" söylemekle yetindiği belirtiliyor.
Şu ana kadar 29 kişinin domuz gribinden yaşamını yitirdiği İngiltere'de, halen durumları ağırlaştığı için hastanelere kabul edilen hasta sayısının 652, yoğun bakıma alınan hasta sayısınınsa 53 olduğu bildirildi.
Bu arada eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in hukukçu eşi Cherie Blair'in, domuz gribi hastalığının "İngiltere'deki en ünlü kurbanı" olarak kayda geçtiği kesinlik kazandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER