Gündem
  • 3.7.2009 10:48

DTP'Lİ VEKİLLE GÖBEK ATAN MHP'LİYE BAHÇELİ DESTEĞİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çin seyahatinde DTP’li Selahattin Demirtaş ile karşılıklı göbek attığı haberleri ile gündeme gelen MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan’a sahip çıktı. Bahçeli, Çin seyahatine ilişkin bilgi vermek üzere kendisini ziyaret eden Orhan’a, “DTP’liler de bu ülkede yaşayan insanlar. Sırtını mı dönecektin? İyi yapmışsın. Moralini bozma” sözleriyle destek verdi.

Çin’in Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Urumçi bölgesinde verilen yemekte yaşanan olayın medya tarafından saptırıldığını anlatan Orhan, şöyle konuştu: “Yemekte Türk ve Uygur müziklerinin çalındığı bölümde, Çinli yetkililer Cumhurbaşkanı Gül’ü piste davet etti. Cumhurbaşkanımız bu talebi gülümseyerek nazikçe geri çevirdi. Ancak salonda bulunan milletvekillerinden piste çıkmalarını rica etti. Bende Cumhurbaşkanımızın bu isteğini yerine getirdim. DTP’li Demirtaş ile aramızda en az 25 metre mesafe vardı. Müziğe eşlik ederken biran karşı karşıya gelmiş olabiliriz. Medya olayı tamamen saptırdı. Genel Başkanımıza orada yaşananları anlattım. Bana eleştirilere kulak asmamı ve moralimi bozmamı tavsiye etti” dedi.

Orhan, DTP’li Demirtaş ile karşılıklı oynarken gösteren görüntülerin Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından televizyon ve haber ajanslarına servis edildiğini söyledi. Demirtaş ile karşılıklı oynama görüntülerinin kayıt edildiğini fark ettiğinde, bu duruma tepki gösteren Orhan’ı, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’in sakinleştirdiği öğrenildi. Sever’in, görüntülerin yanlış anlaşılmalara sebep olacağından endişe eden vekillere, “Bu görüntüler Türkiye’deki barış ve kardeşlik ortamını pekiştirecek. Kimse endişe etmesin” dediği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER