Yaşam
  • 14.3.2006 11:01

EDİRNE SULAR ALTINDA...

   Edirne’nin Yunanistan sınırında kalan Karaağaç Mahalesi’nde mahsur kalanlarlar askeri kariyerlerle kurtarılırken, birçok yeri sular altında kalan kentte kar yağışı da başladı.
      Bulgaristan'ın Tunca, Arda ve Meriç nehirlerine su bırakması nedeniyle kış aylarında normalde 500 metreküp olan debi bu sabah saatlerinde 1800 metreküpe ulaştı. Taşkın nedeniyle Meriç Nehri DSİ’nin yazlık seddelerini aşarak Karaağaç Mahallesi’ni de sular altında bıraktı. Ekili alanların yanı sıra çok sayıda ev sular altında kalırken, askeri kariyerler 80 kişiyi kurtardı. Kabaran nehirdeki sular, tarihi Tunca Köprüsü’nün üzerinden akmaya başladı. Kaaraağaç’ta bulunan askeri birliklerle çalışan personel köprü başında bekletilirken mahsur kalanlar da alınıp kent merkezine taşındı.
      Edirne’de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı da başladı. Nehirlerdeki su seviyesinin sürekli yükseldiğini belirten yetkililer, yazlık seddeleri aşan suların kışlık seddeleri de aşması durumunda felaketle karşı karşıya kalınabileceği uyarısı yaptı.
      

KANAMALI HASTAYA TSK YARDIMI

      Edirne’de sağanak yağış ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç Nehirleri’nin taşması sonucu ulaşıma kapanan Karaağaç Mahallesi’nde kanamalı bir hasta, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı personel taşıyıcıyla taşkın sahasından çıkararak hastaneye ulaştırıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:49

İLGİLİ HABERLER