Sağlık
  • 14.9.2013 13:12

Eğlenceniz acıya dönüşmesin!..

Eğlence mekânlarında ve düğünlerde gaz, koku ve duman içeren maddeler kullanılması astım hastalarının hayatını tehdit ediyor.
Olgun, “Özellikle düğün salonları, görsel sanatların icra edildiği mekânlarda ve büyük kitlelerin katıldığı konserlerde gaz, koku içeren maddelerin kullanılması insan sağlığını olumsuz etkilemekte. Bu çok sık rastladığımız bir durum. Bu maddeler kullanıldığında nefes darlığı ve astım rahatsızlığı olan hastalar krize girebiliyor. Bu hastalar düğün salonlarından acil servislere kaldırılıyor. Gaz, koku içeren maddelerin eğlence mekânlarında ve görsel sanatlarda kullanılmaması, bunların yerine insan sağlığına zararlı olmayan ışık efektlerinin kullanılması gerekir. Bu konuda hastanemize çok ciddi vakalar geliyor” dedi.
Eğlence mekânlarında, düğünlerde ve kamunun katıldığı festivallerde kullanılan bu maddelerin insan sağlığı açısından yasaklanması gerektiğini belirten Olgun, “Astım krizi yaşayan hastamıza müdahale edip ambulansla hastaneye yetiştirdiğimizi ve insanların boğulurcasına solunum sıkıntısına girdiğini bizzat gördüm. İnsanlar üzerinde olumsuz etkileri var. Bununla ilgili ciddi tedbir alınmalı” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER