Spor
  • 3.10.2005 00:07

EL MAĞDURU KONYASPOR YÖNETİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA...

ALİ TALAT ÖZEFE
KONYA  - Konyaspor Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe maçı sırasında hakem yönetiminde yaşananların tüm futbol camiasında derin bir üzüntüye neden olduğunu belirtti.


Yeşil-beyazlı yönetim tarafından yapılan açıklamada, "1 Ekim Cumartesi günü oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında hakem yönetiminde yaşananlar tüm futbol camiasında derin bir üzüntüye ve ümitsizliğe neden olmuştur. Dünya futbol tarihinde 1986 yılında yaşanmış benzer bir olayın, masum bir hakem hatasından kaynaklanmasına rağmen uyandırdığı infialin büyüklüğü dikkate alındığında, bir hakem hatasıyla dahi izah edilemeyecek bir olayın ülkemizde yaşanmış olması Türk futbolu adına büyük bir talihsizlik olmuştur. Yaşanan olay herhangi bir takımın 3 puan kazanması veya kaybetmesinin ötesinde Türk futbol kamuoyunda yarattığı kaos ve hayal kırıklığı ile; başarılı, saygın ve onurlu bir teknik adamını futbol dünyasını tamamen terk etmenin eşiğine getirecek kadar derin ve etkili olmuştur. Öyle ki, yaşananlar futbol camiamızda futbolcusundan teknik heyetine, yöneticisinden futbol yorumcusuna kadar tüm kesimlerin dile getirdiği bir gerçeği; şaibesiz, eşit şartlara yarışmanın sürekli engellendiği gerçeğine yeni bir boyut kazandırmıştır" denildi.


Açıklamada ayrıca, "Biz Konyaspor Kulübü olarak; dünya futbolu ile ülkemiz futbolu arasında kalite farkının, tüm takımlarımıza eşit yaklaşılıp, adil şartlarda rekabek ortamı sağlanmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Maçı izleyen milyonlar arasında herhangi bir kişinin atılan golün nizami olduğunu söylemesi halinde bütün söylediklerimizi özür dileyerek geri alıyoruz. Aksi söz konusu ise bu maçın tekrarlanmasını istemenin Fenerbahçe için bir onur meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Oynanan maçta tüm bu yaşananlara karşın şehrimizin insanının Mevlana hoşgörüsüne yaraşır olgun davranışı tek tesellimiz olmuştur. Türk futboluna, insafa, adalete ve insan emeğine saygıya duyarlı tüm kesimlere saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER