Medya
  • 27.8.2009 01:30

ELEKTRİKTE TRT PAYI KESİLMEYECEK

Bakan Yıldız, "TRT payını yüzde 2’ye indirdik. Yüzde 2'lik pay, TRT için 440 milyon TL gelir demek. TRT’nin ihtiyacı olduğu bu gelir için yeni bir kaynak bulmadıkça, elektrikten TRT payı kesmeye devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Ağustos ayı Meclis toplantısına katılan Bakan Yıldız, burada İSO üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında özelleştirme konusuna değinen Yıldız, “Dağıtımda yapacağımız ve programladığımız özelleştirmelerle birlikte bu yılın sonuna kadar 30 ilde özelleştirmeyi tamamlamış olacağız” dedi.

KAYNAK BULMADIKÇA TRT PAYI KESİLECEK-

Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, elektrik fiyatlarında bir indirim olması için döviz veya petrol ve doğalgaz fiyatlarında bir düşüş yaşanması gerektiğine de vurgu yapan Yıldız, “Bu bir enerji bakanı için söylemesi en acı sözdür ama özel sektörün realistik davranması gerekiyor” dedi. Elektrikte TRT payının kaldırılmasına ilişkin olarak Bakan Yıldız, şunları söyledi:

“Yüzde 3.5 olan TRT payını yüzde 2’ye indirdik. Yüzde 2’lik pay TRT için 440 milyon TL gelir demek. TRT’nin ihtiyacı olduğu bu gelir için yeni bir kaynak bulmadıkça, elektrikten TRT payı kesmeye devam edeceğiz.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER