Gündem
  • 22.10.2019 16:36

Emin Çölaşan ile Kılıçdaroğlu birbirine ters düştü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sözcü yazarı Emin Çölaşan 'sigara yasakları' konusunda ters düştü. Kılıçdaroğlu grup toplantısında sigara yasaklarını eleştirirken, Çölaşan ise yazısında sigara yasaklarının arkasında olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugün gündemine sigara yasaklarını aldı. Kılıçdaroğlu, yaptığı grup toplantısında sigara yasaklarına değinirken, Çölaşan ise köşe yazısında son dönemde arttırılan sigara yasaklarını ele aldı.

Kılıçdaroğlu eleştirdi, Çölaşan destekledi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı grup toplantısında otomobillerde sigara içme yasağını eleştirerek, "Bütün bunlar ortada dururken bunların uğraştığı iki temel konu var biliyorsunuz. 'Arabanızda sigara içmeyeceksiniz' diyor. Sana ne kardeşim ya? Araba benim sigara içerim veya içmem. İçmeyeceksin diyor. Şimdi tutturdular 'Sigara haramdır' diyor. Ya millet o sigarayı içmezse senin bütçendeki açık daha da artacak." dedi. Aynı konuda Sözcü yazarı Çölaşan ise Kılıçdaroğlu'nun tersine sigara içme yasağını savundu. Geçmişte uçaklarda, otobüslerde kapalı tüm mekanlarda sigaranın serbest olduğunu belirten Çölaşan, Kılıçdaroğlu'nun "sanane kardeşim" dediği yasaklara ilişkin "Açık söyleyeyim, bu iktidarın sigara ile mücadelesini takdirle izliyorum ve getirilen yasakların arkasındayım." dedi.

İşte Çölaşan'ın yazısının ilgili bölümü;

Şimdi belki “Yav kardeşim, durup dururken bu sigara konusunu nereden çıkardın” diyeceksiniz!..

Recep Bey'in önceki gün söylediği sözlerden sonra çıkardım! Sigara karşıtı konuşmasında şöyle diyordu:

“Bu melaneti (lanet edilesi şeyi) bırakalım. Kendimize zarar veriyoruz. Hem kesemize, hem de vücudumuza… Sigara haramdır, Diyanet de böyle diyor…”

Açık söyleyeyim, bu iktidarın sigara ile mücadelesini takdirle izliyorum ve getirilen yasakların arkasındayım.

Geçmiş yıllarda neydi o rezalet…

Uçaklarda, otobüslerde ve bütün kapalı mekânlarda sigara serbestti.

Herkes, hem içenler, ama özellikle de içmeyenler duman altı olurdu.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2019 16:37

İLGİLİ HABERLER