Sağlık
  • 5.11.2016 16:13

En çok burun estetiği yapılıyor

En çok yaptırılan burun estetiği

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiği ameliyatları arasında en fazla talep edilenin burun ucu estetiği olduğunu belirtti. Konu ile ilgili bilgiler veren Öztürk, burun ucu ameliyatlarının hangi durumlarda ve nasıl yapıldığını açıkladı.

Burun şeklinden memnun olup sadece burun ucunu değiştirmek isteyenler için bu uygulama birebir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ameliyatsız bile yapılabilen işlemin, ayrıntılarını anlattı.

“Burun estetiği şikayetleri arasında en yaygın olan burun ucudur. Ve burun estetiği ameliyatları arasında en fazla talep edilen de burun ucu estetiğidir. Yalnızca burun ucu estetiği kişinin burnundaki şekil bozukluğunun türüne göre yapılabilir. Eğer burunda kemer, eğrilik ya da büyüklük gibi sorunlar yoksa ve kişide sadece burun ucu düşüklüğü sorunu varsa burun ucu estetiği uygulanır.”

HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

“Burun sırtında herhangi bir problem yoksa ve burun ucuna yapılacak olan ufak bir operasyonla fiziksel görünüm düzeltilebilecek ise tercih edilir. Burun ucu estetiği tıbbi ismi ile tipplasti düşük, sivri ya da geniş burun uçlarını düzeltmek amacıyla yapılan estetik operasyonlara denir. Burunda kemer, eğrilik, kemikte genişlik varsa burun ucu ameliyatları yüzdeki ve burundaki estetik sorunları çözmez. Burun ucu estetiğinde burun kemiğindeki kemere ya da genişliğe müdahale edilmez. Yalnızca burun ucunu şekillendiren kıkırdak doku üzerinde işlemler yapılır.”

KISA SÜREN BİR İŞLEM

“Burun ucu estetiğinde ameliyat çok daha kısa sürer. Çoğunlukla lokal anestezi uygulanır yani ameliyat esnasında tamamen uyutulmanıza gerek olmaz. Burun ucu estetiğinden sonra çok hafif bir şişlik olabilir, ancak morluk oluşmaz. Yoğun iş temposu olan kişiler, işlerini aksatmadan rahatlıkla burun ucu estetiği olabilir.”

AMELİYATSIZ ESTETİK MÜMKÜN

“Günümüzde ameliyatsız burun estetiği ile uygulanan botoks ve dolgu işlemleriyle de burun ucu estetiği yapılabiliyor. Yalnızca birkaç dakika içinde non – invaziv teknikler ile burun küçültme hariç burundaki bütün estetik sorunlardan kurtulabilirsiniz. Botulinum toksin enjekte edilerek burun ucunuz yukarıya kaldırılabilir. Hyaluronik asit ya da vücudunuzdan elde edilen yağ hücreleri ile de burnundaki hacim eksiklikleri giderilebilir. Ancak ameliyatsız işlemlerin geçici çözümler olduğunu ve yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerektiğini de bilmeniz gerekir.”

Op. Dr. Güncel Öztürk “Günümüzdeki en önemli gelişmelerden birisi de 3D tasarım uygulamalarıdır. Ameliyattan önce özel cihazlarla hazırlanan kendi görüntüleriniz üzerinden sadece burun ucu estetiğinin sizin için yeterli olup olmayacağınızı görebilir, kararınızı buna göre verebilirsiniz. 3D Mask uygulaması ile yüzünüzün öncesi ve sonrası maskeleriyle de her açıdan yüzünüzü ve burnunuzu inceleyebilirsiniz. Alanında uzman bir estetik cerraha giderek size özel ayrıntılı bilgi almalısınız. Nasıl bir operasyon yaptırmanız gerektiğine bu aşamadan sonra çok daha rahat karar verebilirsiniz.”

Güncellenme Tarihi : 5.11.2016 20:05

İLGİLİ HABERLER