Sağlık
  • 21.7.2009 03:55

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

Adetimin 10. günü korunmasız ilişkiye girdiğim için ertesi gün hapı kullandım. Bu ilaçtan 1 hafta sonra yeniden adet gördüm. Bundan önce adetlerim düzenliydi. Şimdi bir ay içinde iki kere adet görmüş oldum. Bu durum devam edecek mi? Yoksa ilaca bağlı bir kez olan bir şey mi?

Ertesi gün hapı etkisiyle yeniden adet kanaması görmüşsünüz, tamamen ilaç etkisinden kaynaklanıyor. Bir sonraki adet döneminiz ilacı aldıktan sonraki gördüğünüz adetten 28 gün sonra gerçekleşecek. Endişe etmenize gerek yok.



Merhaba, ben düzenli adet gören birisiyim. Çocuk istediğimiz için korunmuyorum. Bu adet görmem gereken zamanda adet görmedim. 15-20 gün sonra iki kez gebelik testi yaptırdım ama test negatif çıktı. Bu testler yerine hastanede mi test yaptırayım. Hamile olabilir miyim? Test sonuçlarınıza göre gebe değilsiniz, ancak hala adet görememenizin nedeninin saptanması yeniden test yaptırmak yerine bir jinekolojik muayene olmanızı öneriyorum. Hekiminiz uygun görürse kanda gebelik testi isteyecektir.


Bebeğe zararı var mı?


5 aylık hamileyim. Doktorumuz dikkat etmek koşulu ile ilişkiye girebileceğimizi söyledi. İki gün önce ilişki sırasında eşim içime boşladı. Meninin bebeğe bir zararı olabilir mi?


O günden beri bazen ağrılarım oluyor. Bebek özel bir kese içerisinde sıvı ortamda bulunur. Dolayısıyla gebelikte birleşme esnasında vaginaya meni girmesinde bir sakınca yoktur. Bir durumda sakınca olabilir. Su kesesinde yırtılma ya da düşük tehdidi varsa, menideki prostoglandin dediğimiz hormon rahim kasılmalarını arttırarak düşüğü hızlandırabilir. Mümkün olduğunda ilişkiye girilse bile vaginaya boşalmamak gerekir.


Test gerekiyor


2 yıl önce vajinamda genital siğiller çıktı. Yakma şeklinde tedavi oldum. Sonra da bir daha çıkmadı. Şimdi 4 aylık hamileyim. Normal doğum yapmak istiyorum. Daha önce çıkan siğiller doğum sırasında çocuğa zarar verir mi? Bebeğe bir bulaşma olur mu? Bu düşünce beni çok yıpratıyor.

Öncelikle bu durumu mutlaka doğumu yaptıracak hekiminizle paylaşmanız gerekiyor. Bu tür durumlarda smear testi yapılıp rahim ağzı bölgesinde herhangi bir değişiklik olup olmadığına bakmak gerekir. Test sonucunuz temiz çıkarsa ve genital bölgenizde yeni siğiller yoksa normal doğum yapabilirsiniz.



Sıcağın etkisi


Merhaba, ben uzun süredir dar pantolonlar giyiyorum. Bu pantolonların spermlerin üzerine etkisi var mı?


Spermler yüksek ısı nedeniyle ölebilir. Vücudun dışında bulunan testisler spermleri serin tutar. Sıcak banyo, hamam ve sauna, dar pantolon ve dar iç çamaşırlar daspermleri olumsuz etkiler.


Bir partner çok önemli


24 yaşında bekar bir erkeğim. Bazen günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen 3-4 gün hiç yapmıyorum. Bu normal kabul edilebilir mi?


İleride bende bir soruna neden olabilir mi?.. Mastürbasyonun ileride bir problem yapma riski yok. Özellikle erkeklerde mastürbasyon cinsel hayatın bir parçası olarak kabul edilmektedir. Senin yaşın genç, bu yaş grubunda sık mastürbasyon yapılabilir. Elbette normal cinsel ilişkinin yerini de tutmamasında fayda vardır, bu nedenle cinsel bir partner bulsan iyi olur.



Çözümü çok kolay


5 yıl önce bir kız arkadaşım vardı. Onunla ilk kez ilişkiye girmiştim. Sonra ayrıldık. Yeni sevgilimle, ilk arkadaşımda aldığım zevki alamıyorum. Bu yüzden de ilişkim yolunda gitmiyor. Bununla ilgili bir psikoloğa gittim, bana zamanla geçeceğini söyledi.


Durumunuz mutlaka incelenmeli. Sertleşme sorunuyla tam bir bilgi vermemişsiniz, başka kadınlarla ilişkiye girdiğiniz yazdığınıza göre böyle bir probleminiz yok sanırım. Psikolojik bir orgazm bozukluğu problemi olduğunu düşünüyorum. Uygun tedavi ile bu probleminiz kolayca çözülebilir.


Psikolojik nedenler!


2 çocuk babası, 37 yaşında
, evli bir erkeğim. Bu zamanadek bir sorunum yoktu, ama son 3-4 aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Ne kullan malıyım?


Erkekte sertleşme sorunu olduğunda öncelikle organik nedenler araştırılmalıdır. Hormon durumuna bakılmalıdır. Bu yönler den bir sorun yoksa, psikolojik nedenler araştırılmalı ve yardım alınması gerekir. Sertleşme güçlüğüne yolaçan psikolojik sorunların başında depresyon gelir.
(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER