Sağlık
  • 1.7.2009 04:30

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

Merhaba, klitoris orgazmı nedir, vajinal orgazmdan farkı nedir?


Klitoris, kadın cinsel organlarının en duyarlı bölgesidir ve kadın orgazmının tetiğini daima klitoris çeker. Her kadın, klitorisinin yeterli süre ve uygun şekilde uyarılmasıyla orgazm olur. Cinsel birleşme, kadın açısından güçlü bir uyarı sağlamaz. Çünkü hem klitoris dışarıdadır, hem de vajinanın büyük kısmı duyarsızdır. Cinsel birleşme sırasında, vajinanın duyarlı olan kısmından uyarılar, klitorise iletilir. Sevişme sırasında, klitoris yeterince doğrudan uyarıldıktan sonra cinsel birleşme olursa, bazı kadınlar önce doğrudan sonra dolaylı gelen uyarı ile orgazm olur. Bazı kadınların orgazm olması için ise cinsel birleşme sırasında da doğrudan klitoris uyarısının devam ettirilmesi gerekir. Hiç bir klitoris uyarısı olmadan "saf vajinal orgazm" oluşması mümkün olmakla beraber olağan değildir. Erkekte penis başı uyarısı olmadan orgazm ne kadar mümkünse, kadında da klitoris uyarısı olmadan yalnızca vajina uyarısıyla orgazm oluşması da ancak o kadar mümkündür. "Vajinal orgazmın" çoğu kadın için yalnızca belli ilişki pozisyonlarında gerçekleşmesi ve bazı pozisyonlarda kadının "uyarılmadığını" ifade etmesi o pozisyonda klitorisin mekanik olarak daha az uyarılmasıyla ilgilidir.



Merhaba, ben mastürbasyon yaptıktan sonra, idrar yaparken ağrım oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?


Boşalma sonrasında idrar yaparken hafif bir rahatsızlık hissi olabilir. Sertleşme tam sonlanmadan idrar yapma sırasında bu tür şikayetler biraz daha fazla olabilir.


KİSTLER BELİRTİ VERMEYEBİLİR


42 yaşındayım. Adet kanamam çok arttı. Doktora gittim, yumurtalıklarımda kist var dedi. Menopoza da yaklaştığım için yumurtalıklarımı almak istiyor. Bu kistler tek tedavisi bu mudur?


İçi sıvı dolu olan keseciklere "kist" adı verilir ve vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Birçok kadında sıkça gördüğümüz bu durum için endişelenmenize gerek yok. Çünkü menopoza girmemiş kadınlarda görülen kistlerin çoğu kötü huylu olmayan türdendir. Bunlar çoğu zaman adet düzensizliği, aybaşı döneminde fazla kanama gibi sorunlara yol açsa da genellikle herhangi bir belirti vermezler. Kistlerin tümü ameliyat gerektirmez. Ancak kistin şiddetli belirtilere neden olması durumunda ameliyat kaçınılmazdır.


HER VARİKOSEL KISIRLIK YAPMAZ


3 yıl önce testislerimde ağrı nedeniyle doktora gittim, bende varikosel olduğunu söyledi ve ameliyat olmamı önerdi. Ancak ben ameliyattan çekindiğim için olmadım. Kısır olmaktan korkuyorum. Ameliyat olmak için çok mu geç kaldım?


Kısırlık yapan en önemli nedenlerden biri de varikoseldir, ancak her varikoselde kısırlık olacak diye bir şart yoktur. Sadece varikoseli olanlarda bu risk daha fazladır. Varikosel bir toplardamar hastalığıdır. Testise giden damarlardaki kan akımının bozulması sonucu oluşan varisleşmelerdir. Testis içindeki mikrodolaşımın bozulmasına bağlı olarak sperm üretimi ve kalitesinde bozulma olur. Buna bağlı olarak kısırlık gelişir. Sizin için bir şeyler söylemek zor. Muayenenizden çok zaman geçmiş. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekiyor. Varikoselin testisler üzerine etkisi zaman içinde arttığı için ne kadar erken başvurursanız sonuç o kadar iyi olacaktır.



DÜZENLİ AŞK ZEVK VEREBİLİR


Merhaba, ben bir bayanım, üç yıldır evliyim. Sürtünme yoluyla zevk alıyorum, ama cinsel ilişkiden zevk alamıyorum. Nedeni ne olabilir?


Kadınlar özellikle klitorislerinin direkt veya çamaşırların üstünden elle sürtünme yoluyla uyarılmasına karşı aşırı derecede duyarlıdırlar. Bu şekilde orgazm olmaya alışan kadınlar, ilişki sırasında zevk alamayabilirler. Bu bir sorun değildir. Düzenli cinsel ilişki ile birçok kadın vajinal orgazmı da öğrenir.


ADETLİ SUYA GİRMEYİN


Zayıflamak için bir spor merkezine gidiyorum. Size sormak istediğim regl döneminde havuza girip giremeyeceğim. Tampon kullanarak havuza girmemin bir zararı olur mu? Hastalık kapar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.


Öncelikle şunu söylemek durumundayım, havuzlarda dezenfeksiyon amacıyla çok fazla kimyasal madde kullanıldığı için çok mecbur değilseniz girmeyin. Adet döneminde her gün değiştirmek şartıyla tampon kullanarak havuza girmekten hastalık kapmazsınız. Yalnız yine de her havuza girişten sonra duş alıp mayo değiştirmeniz olası bir enfeksiyon riskini azaltacaktır.


İLİŞKİYİ RİSKE ATMAYIN...


Merhaba, 10 gün önce kız arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdim. Gebe kalabilir endişesi ile eczaneye gittik, bize ertesi gün hapı önerdiler. İlacı kullandı, ama şimdi mide bulantıları başladı. İlaca rağmen hamile kalmış olabilir mi?


Ertesi gün hapları zamanında ve doğru şekilde kullanılırsa gebe kalma riski çok çok azdır. Mide bulantıları gebe kalır kalmaz başlamaz. Ayrıca kullandığınız ertesi gün hapları da mide bulantısı yapabilir. Eğer arkadaşınızın adetleri gecikirse kan testi yaptırmanızı tavsiye ederim

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER