Sağlık
  • 1.7.2009 04:21

ERKEĞİN HARİTASI ÇIKARTILDI...

Türk Androloji Derneği'nin; Bayer firması ile gerçekleştirdiği "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz" başlığını taşıyan tarama projesi, erkeklerin cinsel sağlığının bölgesel olarak ilginç farklılıklar gösterdiğini ortaya çıkardı.

BALIK VE AKDENİZ MUTFAĞI...


25 ilde yaklaşık 67 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada; İzmir, Antalya ve Trabzon, cinsel bakımdan sağlıklı erkek kriterlerine en uygun iller oldu. Gaziantep, Adana ve Konya ise listenin en sonlarında yer aldı. Bir basın toplantısı düzenleyen Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, "Beslenme, cinsel sağlıkta belirleyici bir etkendir. Balık ağırlıklı ve Akdeniz mutfağı olarak nitelenen beslenme modelini benimseyen bölgelerde erkekler daha sağlıklı bir cinsel tablo ortaya koyarken, tahıl ve hububat ağırlıklı beslenen bölgelerde ise erkeklerin sertleşme sorunu yaşadığı tespit edildi" dedi.

3.5 MİLYON KUTU İLAÇ SATILIYOR

Yaman, şeker hastalığı ve yüksek tansiyonun sertleşme sorunu yarattığını da belirtti. Türkiye'de, bu soruna yönelik ilaç pazarının büyüklüğü 6.5 milyon euro olarak tahmin ediliyor. Son verilere göre, yılda 3.5 milyon kutu civarında ilaç satılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER