Medya
  • 13.5.2021 16:38

Erdoğan Abdulkadir Selvi'yi hangi haber için aradı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selvi'yi neden aradı? İşte konuşmanın perde arkası... Gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kaleme aldığı köşe yazısının ardından kendisini aradığını söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini yazdığı bir yazı sonrası aradığını yazdı. Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, “Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi.

Selvi, 11 Mayıs’ta “Siyasi ikiyüzlülüğün belgesi” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi, bu yazıda 2018'de AK Parti’den milletvekili olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “2018'de Abdullah Gül'e ‘Ortak aday olursanız biz sizi destekleyeceğiz’ diyenler sözlerinin arkasında dursaydı, o gün o iş olurdu” sözlerini eleştirmişti.

Selvi, bu yazıdan sonra Erdoğan’ın kendisini aradığını söyledi ve şunları yazdı:

"Siyasi ikiyüzlülüğün belgesi” başlıklı yazımın yayınlandığı akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı. Cumhurbaşkanı ile aramızda güzel bir konuşma gerçekleşti. Salı günü akşam 19.25’te yaptığımız görüşmenin özel bölümlerini kendime saklayacağım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gönül diliyle konuştuk. Gezi olayları sürecinde, 17-25 Aralık döneminde ve “Kader Birliği” yaptığımız 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi."

Erdoğan’ın konuşmalarında İsrail’in Filistin’e saldırılarına değindiğini aktaran Selvi, şöyle yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmamız sona ermeden siyasi ikiyüzlülük ve ihanet konusu gündeme geldi.

Osman Bölükbaşı, partisinden milletvekili seçilip, ilk fırsatta Demokrat Parti’ye geçen milletvekilleri için, “O kadar ihanet gördüm ki, gönlüm Karacaahmet Mezarlığı’na döndü” demişti.

Elinden tutup cumhurbaşkanı, başbakan ve bakan yaptığı kişilerin ihaneti karşısında Erdoğan’ın ne düşündüğünü merak ettim. Kişisel bir şey söylemedi. Şahsını değil, davayı ön plana çıkardı.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi.

Peki uluslararası sistem Erdoğan’ı neden yıkmak istiyor, Erdoğan’ı tasfiye planında yer alanlar neye hizmet ediyor?

Erdoğan bir cümle ile yanıtını verdi.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi."

Güncellenme Tarihi : 13.5.2021 16:49

İLGİLİ HABERLER