Gündem
  • 1.9.2007 13:21

ERDOĞAN: "BARIŞ, DİLEK VE TEMENNİLERLE GELMEZ"

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanlık tarihinin aynı zamanda savaş ve yıkımların da tarihi olduğunu belirterek, "Sadece tarihin değil günümüzün acı tecrübelerinin de bize öğrettiği gibi barış, dilek ve temennilerle gelmemektedir" dedi.


Başbakan Erdoğan, Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan, mesajında insanlık tarihinin aynı zamanda savaş ve yıkımların da tarihi olduğunu belirterek, insani acılara son verme arayışlarının bu sebeple barış ve hoşgörüyü, insanlığı, en büyük özlemi, en yüksek ideali haline getirdiğini vurguladı. Bu özlemin ifadesi olan Dünya Barış Günü'nün son derece büyük bir anlam ve öneme sahip olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ne var
ki sadece tarihin değil günümüzün acı tecrübelerinin de bize öğrettiği gibi barış, dilek ve temennilerle gelmemektedir. Barış için herkesin, üzerine düşen sorumlulukların bilinci içinde aktif rol üstlenmesi gerekmektedir. Şüphesiz barış olmadan refah, refah olmadan da barış olmaz. Onun için bütün insanlar, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin dünya nimetlerinden eşit olarak yararlandırılmalıdır. Herkes temel hak ve hürriyetlere eşit şekilde sahip olmalıdır. İnanıyorum ki ancak o zaman küresel
barışı tesis etmek ve refah içinde bir dünya kurmak mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.
Şiddet ve çatışma kültürünün barış ideallerini her zamankinden daha çok tehdit ettiği küreselleşen dünyada insanların barış ve refah içinde yaşamasının temel şartlarının birinin de bütün ülkelerin terör ve şiddete karşı işbirliği ve dayanışma içinde bulunması olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, terörün şiddet ve çatışma kültürüne karşı ortak bir duruş sergilemenin, gerek ulusal gerek bölgesel gerekse küresel ölçekte barış çağrılarının ön şartı haline geldiğini ifade etti. Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini her zaman ve her zeminde savunan Türkiye, bölgesinde ve dünyada barış ve istikrar unsuru olmaya devam edecektir."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER