Gündem
  • 28.10.2008 13:44

ERDOĞAN, BERLUSCONI'Yİ İZMİR'DE AĞIRLAYACAK

DEVLET ARIK
ANKARA - Başbakan Erdoğan ile İtalya Başbakanı Berlusconi, Kasım ayında Türk-İtalyan hükümetleri arasında gerçekleştirilecek zirve için İzmir'de bir araya geliyor. Türk ve İtalyan hükümetlerinin Ocak ayında imzaladıkları stratejik belge kapsamında düzenlenecek zirve, İtalya'nın Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya ile düzenli olarak gerçekleştirdiği zirve toplantıları arasında yer alacak. Zirvede, İstanbul'da kurulması planlanan Türk-İtalyan Üniversitesi'ne ilişkin protokol de imzalanacak. Bu zirve toplantıları
başkentlerde yapılamadığı için özellikle İzmir seçildi. Erdoğan, yerel seçimlerde partisinin adayının kazanması için ağırlık verdiği İzmir'de Berlusconi ile birlikte gövde gösterisi yapacak.
Berlusconi yakın dostlukları bulunan Başbakan Erdoğan'ı 2004 yılında Sicilya adasındaki yazlığına tatile davet etmiş ancak bu buluşma bir türlü gerçekleşememişti. Erdoğan, İzmir'de ağırlayacağı ve 'Sevgili dostum Silvio' diye hitap ettiği konuğu için özel bir program hazırlıyor.
Önümüzdeki dönemde İtalya ile Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin sonucu olarak bir dizi toplantı düzenlenecek. Kasım ayında, Roma'da 5. Türk-İtalyan Diyalog Forumu yapılacak. Türk-İtalyan Parlamentolararası İşbirliği Anlaşması çerçevesinde İtalyan Meclis Başkanı Gianfranco Fini de, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın davetlisi olarak 31 Ekim'de Ankara'ya gelecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER