Gündem
  • 23.10.2018 22:17

Erdoğan Kral Salman'ı bu sözlerle övdü

 Erdoğan grup koruşmasında Kaşıkçı olayını anlattı.
Kaşıkçı vahşetini anlatırken iki yerde Suudi Krala büyük övgüde bulundu. Erdoğan Kral Salman için, "Hâdim'ul Haremeyn-i Şerîfeyn Kral Selman bin Abdülaziz" diyerek taktim etti.
Konuşmasının ilk bölümünde; Suudi Arabistan Kralı Hâdim'ul Haremeyn-i Şerîfeyn Selman bin Abdülaziz’le 14 Ekim’de yaptığımız ilk telefon görüşmesinde kendisine meseleyi elimizdeki bulgular ışığında anlattım. Bu görüşmede olayı araştırmak üzere kendisinin daha önce göndermiş olduğu bir heyetle yaptığım görüşmeyi ve bu görüşmede bir ortak çalışma grubu oluşturma noktasındaki kararımızı da ifade ederek ‘bu ortak çalışma grubumuz da çalışmaya başladı’ dedik ve bu konuda mutabık kaldık.

Erdoğan sözlerinin sonlarında Kral Salman' temize çıkartacak şu ifadeyi kullandı; "Şahsen Hâdim'ul Haremeyn-i Şerîfeyn Kral Selman bin Abdülaziz’in samimiyetinden şüphe duymuyorum."

Hâdim'ul Haremeyn-i Şerîfeyn söze nereden geliyor?

Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'ı fethetmiş ve hilafet 1516 yılında Abbasilerden Osmanlılara geçmişti. Cuma günü Ümeyye Camiinde Cuma namazı kılınırken, imam Hutbede halifenin ismini zikredip (Hakim-ül harameynişşerifeyn = Mekke ve Medine'nin hükümdarı) dedi. Yavuz hemen oturduğu yerden ayağa kalkarak, (İmam efendi, Hakim-ül harameyn deme, Hadim-ül harameyn = Mekke ve Medine’ye hizmet eden de) dedi. 

HABERVİTRİNİ/ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 23.10.2018 22:28

İLGİLİ HABERLER