Gündem
  • 28.5.2006 16:07

ERDOĞAN: ''TÜRKİYE, İTİBARLI DURUŞ SERGİLİYOR''

MANİSA - Halil Hüner-Ramazan Ercan - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB sürecinde ve tüm değişen bölgesel süreçlerde itibarlı dimdik bir duruş sergilediğini ifade ederek, ''Politikamız şu, düşman üreten değil, dost kazanan bir Türkiye, dikleşen değil, dik duran bir Türkiye'' dedi.
Erdoğan, Manisa'da Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 416 konutun anahtar teslimi ve 544 konutun da temel atma törenlerinde yaptığı konuşmada, hükümetin vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirme gayreti içinde olduğunu söyledi.
Toplu konut hamlesinde, cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlar attıklarını, yıl sonuna kadar 200 bin toplu konut hedefine ulaşacaklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:
''Vatandaşlarımızın daha modern, çağdaş, sağlıklı konutlarda yaşamasını arzuluyoruz. Bu konutlara sahip olurken de kira öder gibi konut sahibi olunmasına gayret gösteriyoruz. TOKİ, insanlarımızı konutlandırmaya devam ediyor. 81 ilimizde de kentsel değişim ve dönüşümü yapacağız. Bu dönüşümü yaparken konutların yanında okullar, ibadethaneler, alışveriş merkezleri, sosyal donatı alanları ve yeşillendirilmiş bir çevre olacak. İnsanımızın insanca yaşayacağı onurlu bir çevreye kavuşmasını istiyoruz.
Bunlarla kalmayacağız. Tarımda, hayvancılıkta bugüne kadar atılmamış adımları atıyoruz. AB sürecinde ve tüm değişen bölgesel süreçte Türkiye itibarlı dimdik ayakta durduğunu gösteren bir anlayış sergiledik. Politikamız şu, düşman üreten değil, dost kazanan bir Türkiye, dikleşen değil, dik duran bir Türkiye. Gerek AB'de, gerek AGİT'de, gerek NATO'da, bu politikasını sürdüren bir Türkiye var.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER