Gündem
  • 29.10.2004 00:09

ERDOĞAN :''TÜRKİYE, KENDİNİ İFADE ETMEKTE GAYRETLİ OLMADI''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, bugüne kadar kendini ifade etmek konusunda yeterince gayretli olmadığını belirterek, Türkiye'nin, gücünün ve büyüklüğünün farkında olarak dış zeminlerde kendini ifade etme çabası gösterdiğinde, bunun karşılığını rahatlıkla alabildiğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, ''Ulusa Sesleniş'' programındaki konuşmasına, Ramazan ayının ülkeye, dünyaya ve insanlığa ''rahmet, hayır, bereket getirmesi'' temennisinde bulunarak başladı.
     Konuşmasında Türkiye'nin, farklı kültür ve zenginlikleri bağrında taşıyan bir ülke olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin, geleceğe dönük potansiyelinin, işte bu yüzden son derece büyük olduğunu kaydetti.
     Erdoğan, Türkiye'nin AB macerasına da değinerek bugün, mutlu sona en yakın noktaya gelindiğini ifade etti. Erdoğan, AB Komisyonu'nun yayınladığı İlerleme Raporu'nun, Türkiye ile müzakerelere başlamanın önünde bir engel kalmadığını açıkça dile getiren bir tavsiye kararı olduğunu vurguladı.
     Başbakan Erdoğan, tavsiye kararının dikkate alınacağını ve 17 Aralık tarihinde Türkiye'ye makul bir müzakere tarihi verileceğinin kuvvetle muhtemel görüldüğünü belirterek, ''Türkiye, şükürler olsun ki bu tarihi kavşağa, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir ekonomiyle girmektedir'' dedi.
     2005 Mali Yılı Bütçesi'nin ayakları yere basan ve disiplinli bir ekonomi yönetiminin izlerini taşıdığını da ifade eden Erdoğan, makroekonomik dengeleri gözeten yönetim anlayışının ülkenin ve dünyanın gerçekleriyle örtüşen, disiplinden taviz vermeyen bir bütçe oluşturmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Erdoğan, 2005 yılı bütçesi için temel aldıkları makroekonomik hedeflerin iddialı ama gerçekçi hedefler olduğunu kaydetti.
     2005 yılı için enflasyon hedefinin yüzde 8 olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Hükümet olarak, faiz giderlerinin bütçe içindeki payının önemli ölçüde azalacağının, yatırımların payında da ciddi bir artış gerçekleşeceğinin beklentisi içindeyiz. 2005 yılında konsolide bütçe yatırım harcamalarında yüzde 37 oranında reel artış öngörüyoruz.''
     Erdoğan, SSK'ya ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki dengesizliklerin, vatandaşların mağduriyetini devam ettirmesini istemediklerini de belirterek, ''(Özelleştirme yapılacak) gibi spekülasyonların hepsi uydurmadır'' dedi.
     Genel sağlık sigortasıyla ilgili çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini bildiren Erdoğan ''Genel sağlık sigortası uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte 72 milyon vatandaşımız, gittiği hiç bir hastanenin kapısından geri çevrilmeyecektir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:10

İLGİLİ HABERLER