Gündem
  • 4.5.2013 12:33

Erdoğan'dan Bahçeli'ye ağır sorular!..

AKP'nin Kızılcahamam'daki kampı açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam'daki kampının açılında konuşma yapıyor. İşte konuşmadan satır başları;

SESSİZ DEVRİM DEDİLER

AK Parti’yi kurarak yola çıkışımızın üzerinden 12 yıl, tek başına iktidara gelişimizin üzerinden 10,5 yıl geçti.

Hiç tartışmasız bir iftihar tablosuna şahit olduk. Dış politika farklı biz vizyonla Türkiye’ye başarılar yaşattık
Siyasette yeni, temiz, insan odaklı bir anlayışı Türkiye’ye egemen kıldık. Sosyal hayatı güçlendirdik.

Türkiye’nin çözülmez gibi görünen sorunlarını çözdük
Ulaştığımız her hedefle birlikte rehavet yerine, durmak ve duraklamak yerine kendimize daha büyük hedefler belirledik
Ve bunu dünya sessiz devrim diye niteledi. Ve gittiğimiz her yerde bunu nasıl gerçekleştirdiğimizi sordular.
Bizi yalnız bırakmayan medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Tabii ki karşımızda duranlar oldu ama yanımızda duranlar da oldu.

SİZ DE GÖRÜŞTÜNÜZ

Terörün sona ermesi için terör örgütünün elebaşılarıyla ilk temas, aslında merhum Turgut Özal zamanında gerçekleşiyor ama malum, tam bu süreçte, Turgut Özal hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, merhum Erbakan Hocamızın başbakanlığında, 54’üncü Hükümet döneminde aynı şekilde, temas yoluyla terörü sonlandırma çalışmaları yapılıyor, İmralı’nın mektuplarında bu süreci de görüyoruz. Ancak 28 Şubat müdahalesi, bu süreci de akamete uğratıyor. Bunların ardından 56 ve 57’nci hükümetler döneminde, terörü sonlandırmak için İmralı ile görüşmeler yapılıyor.

Ey Devlet Bahçeli, Hükümet ortağı olduğun dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı. Bu ihanet midir? Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür? Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli’ye soruyorum: Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Peki o dönem siz hangi pazarlığı yaptınız

1999 yılında Genelkurmay mı size bağlıydı yoksa hükümetiniz mi Genelkurmay'a? Jandarma mı size bağlıydı, hükümetiniz mi? MİT mi size bağlıydı, siz mi MİT'e? Adalet Bakanlığı mı size bağlıydı yoksa sizin hükümetiniz mi Adalet Bakanlığı'na?

CEVAPLAR ARAYACAĞIZ

Bu ülkede terör, hiçbir zaman sadece terör olmadı. Millete bugüne kadar hep terörü gösterdiler. Millete bugüne kadar hep terörün kanlı yüzünü gösterdiler. Terör üzerinden milleti tedip etmek, milleti dizayn etmek, siyasete yön vermek istediler. Bugün, biz de aziz milletimiz de artık buna ’dur’ diyoruz. Terörü konuşacağız, terörün kanlı yüzünü görecek ve göstereceğiz, terörle amansız şekilde, kesintisiz şekilde mücadele edeceğiz. Ama artık terörü doğuran sebepleri de konuşacağız. Artık kara delikleri de konuşacağız. Artık soru işaretlerine cevaplar arayacağız.

İP VE MHP AYNI SAFTA

Ortak çıkarlar, ortak rantlar, en sağ uçtaki Devlet Bahçeli ile en sol uçtaki İşçi Partisi’ni bir araya getirdi, birleştirdi, kucaklaştırdı. Bayramınız kutlu olsun. Kim derdi ki yıllarca sağda, merkezde siyaset yapanlarla merhum Adnan Menderes’in mirası üzerine oturanlarla, merhum Menderes’i idama gönderen CHP bir araya gelecek? Ama ortak çıkarlar, işte bu uçları, emekli siyasetçilerle CHP’yi, emekli siyasetçilerle İşçi Partisi’ni aynı safta, bir tespihin taneleri gibi dizilmiş halde buluşturdu, kucaklaştırdı.

MİLİTANLAR ÇİÇEK ÇOCUK

Ellerin silah, sapan olan militanlar bir kısım medyaya göre çiçek çocuklar. Polis ise faşist... Sonra Başbakan bağırıyor diyorlar... Sen kalkar da her tarafı yakıp yıkan elinde sapanlarla bilyalarla emniyet güçlerime karşı terörist eylemler gerçekleştirenleri savunursan evet. Gazdan etkilenen militanlar masum, fakat başına taş gelen beyin kanaması getiren polis faşist. Biz bu tezgahı çok gördük.

Polisin gazı sadece göz yaşartıcı fakat CHP'nin gazı zehirler. Vali Bey çok önceden burada çalışmalar yapııyor risk alamayız dedi. Bunlar son gün benden de randevu istedi. Pazartesi günü görüştük. kendilerinden rica ettim. İktidarımıza kadar bu ülkede 1 Mayıs'ın tatil edilmesi gibi bir şey var mıydı. 1977'den bu yana sizi bizim gibi kimse dinledi mi? Biz 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü ilan edip tatil ettik. Burada mitinginizi gösterinizi yaptınız. Gelin çelenginizi koyun, basın açıklamanızı yapın sonra Kazlıçeşme'de mitinginizi yapın. Taksim'de bu riski alamam. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER