Gündem
  • 2.5.2006 12:17

ERDOĞAN'DAN, DEMİREL'E ÇOK SERT CEVAP...

Başbakan Tayyip Erdoğan, Süleyman Demirel’in HABERTÜRK TV’de yaptığı açıklamalara AK Parti Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada cevap verdi:

Demokrasinde bir adım geriye gitmeyeceğiz. Kimsenin çıkarlarını gözeten bir kurum değiliz. Bizler hem şahıslarımızın ve hem ülkemizin mutluluğu ne ise gereken adımları attık. Demokrasiden bir adım geri gitmeyeceğiz. Geldiğimiz noktadan ülkemizi geri götürecek çabalara karşı meydanı boş bırakma çabasında değiliz. Birileri hukukun işletildiği bağımsız kurumların yerine getirdiği için rahatsız oluyorsa… Bundan rahatsız olanlar dinine inananlara başka adres göstermesinler. Onların geçmişine baktığımız zaman sabah başka akşam başka siyaset yapmışlardır. Bu ülkenin evlatlarına adres gösterenler adres göstermesinler. Kendileri o adreslere gitsinler.

Bu ülkenin evlatlarının adresi bellidir. 780 bin kilometrelik topraktır. Sen kalkıpta nasıl bu ülkenin çocuklarına bu adresi gösteriyorsun. Eğer bu noktada birilerinin teşviki ile bir şeyler yapma gayretinde isen çıkarsın meydanlara. Meydanlara çıkınca bu ülkenin bu düşüncelere nasıl tevccüh ettiğini görürsün. Bu eğer bir yeğen kardeş meselesi ile bunun yeri de yargıdır zaten. Eğer buralardan kaynaklanan rahatsızlık varsa bu bizim dışımızda olan bir gelişmedir. Bizim mağdur ve mazlum vatandaşlarımıza sataşma hakkını kendinizde bulamazsınız. Türkiye’nin zaafa düştüğü zamanları göz önüne getiriniz.

Hâlâ onlardan kalan faturaları ödüyoruz. Millet kendi devri iktidarlarını unuttu zannediyorlar. Millet bunları iyi biliyor. Yanılıyor yanlış hesap yapıyorlar.

13 yıllık beyefendinin yapamadığı projeyi biz bitirdik.

Bunlar zaafa alışmışlar. Sen pişir ben yiyeyim diyorlar. Dünyaya uyum sağlayamıyorlar. Bunlar Türkiye'deki değişimi bilmiyor. Cingöz Recai'nin kitaplarında yaşıyorlar. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:17

İLGİLİ HABERLER