Gündem
  • 26.10.2008 15:28

ERDOĞAN'DAN İDDİALARA CEVAP

"IMF'nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin Uluslararası Para Fonu IMF ile anlaşma yaptığı yönündeki iddialara, partisinin Altındağ ilçe kongresinde yaptığı konuşmada yanıt verdi.
Erdoğan; "Böyle bir kriz döneminde IMF'nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız" dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "IMF ile biz zaten görüşmelerimizi yapıyoruz bu bir karşılıklı menfaat esasına dayalıdır eğer yerine getirilirse oturur anlaşmamızı yaparız.Bugüne kadar IMF'ye karşı olmamış olan bir iktidar şimdi niye olsun ama böyle bir kritik döneminde IMF'nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız mesele bu. Ülkemin başbakanı olarak arkadaşlarıma IMF yetkililerine şunu söyleyeceksiniz diyorum eğer bizimle böyle bir dönemdeki büyüme hızımız tüm bunlarda esneklik çerçevesinde bu anlaşmaya varırsanız eyvallah oturur imzalarız ama yok böyle bir fırsatı bulduk hemen dayatalım ümüğünü sıkalım kusura bakmayın buna da fırsat vermeyiz bedeli ne olursa olsun vermeyiz"
Başbakan Erdoğan'dan Uyarı
"Bir kere sıçrarsın, iki kere sıçrarsın, üçüncü de yok olursun."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; terörle, tehditle oy alacağını zannedenleri uyardı: "Bir kere sıçrarsın, iki kere sıçrarsınız ama üçüncüde yok olursun" dedi.
Erdoğan, partisinin Altındağ ilçe kongresinde, terör örgütünün yalnızlığın içinde kıvranarak biteceğini vurguladı.
Erdoğan yaptığı konuşmada şunları vurguladı: "PKK terör örgütü bizi Kürt vatandaşlarımızdan koparmak istiyor boyuna uğraşıyor bizim için Kürt kökenli Türk kökenli arasında Laz Arnavut Boşnak hiçbir fark yok hepsine aynı mesafedeyiz. Terör örgütü ve yandaşı olan siyasi parti maalesef kimlik siyaseti yapıyor ismet siyaseti değil onların anlayışında yok bunlar sadece kimlik siyaseti yapıyor. Terörle oy olacaklarını tehditle oy alacaklarını zannediyorlar. Bir kere sıçrarsın iki kere sıçrarsın ama üçüncüde yok olursun bunun neticesi de budur benim milletimle terör örgütü arasındaki mesafe açılıyor daha da açılacak inşallah bu başarıldığında da terör örgütü yalnızlığı içinde kendi kendine kıvranarak bitecektir"

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:58

İLGİLİ HABERLER