Gündem
  • 14.11.2009 14:24

ERDOĞAN'DAN MALATYALILARA!.. SİZİN ALLAH'INIZA KURBAN

Demokratik açılım görüşmeleri sonrası ilk ziyaretini Malatya'ya gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Malatyapark'ın açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan: " Malatyalı kardeşime bir selamı bile çok gördüler buralara gelemeyenler. Zihinlerinde ülkeyi bölenler şimdi kalkmışlar kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi güçlendirecek bir çalışmaya karşı çıkıyorlar.

Biz bu edeple bu adapla bu terbiye ile yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki bir can incinmesin yeter ki gencecik fidanlar hayatlarının baharında toprağa düşmesin, analar ağlamasın. Yeterki analar canlarını yavrularını evlatlarını yitirmesin. Bizim bundan başka gayemiz hedefimiz, amacımız yok. Biz Bütün makamları feda etmeye hazırız. Bütün ünvanlarımızı masanın üstüne koymaya hazırız. Yeter ki bir damla bir damla dahi şehit kanı akmasın.

TERÖR BİTTİĞİ ZAMAN BUNDAN NEMALANANLAR İŞSİZ KALACAKLAR

Biz Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, romanıyla benim ülkemde yaşayan 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanmış tüm insanları yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışı ile seviyoruz. Bunların bugüne kadar adam gibi eserleri yok. Üretmedikleri gibi üreteni de engellemenin peşindeler. Bu devlet büyük bir devlet, bu millet büyük bir millettir. Teröristlerle bugüne kadar pazarlık yapmadık bundan sonra da asla yapmayız.

Bu ülkenin demokratik laik sosyal hukuk devleti ilkeleri, bu ülkenin istiklal marşı, bayrağı, cumhuriyeti hiç kimse tarafından tartışma konusu dahi yapılamaz. Bu ülkenin şehitlerine hiç kimse saygısızlık yapamaz. Bunu yapanlar karşılarında önce beni ve partimi bulurlar. 25 Yıldır devam eden terörün ve mücadelenin bu ülkeye maliyeti 300 milyar dolar oldu. Bu 300 milyar dolar 25 yıl boyunca benim Edirneli, Tekirdağlı, Konyalı, Osmaniyeli, Vanlı, Bitlisli, Malatyalı kardeşimin cebinden çıktı. Bu zamanda bu sorun çözülebilseydi ve bu kaynaklar Türkiye için kullanılsaydı 9 dane GAP yapılırdı, 50 tane Atatürk Barajı yapılırdı. 10 bin Hastane 100 bin okul yapılırdı ve tam 2 milyon kişiye iş kapısı olurdu. Bu kanlı piyasadan ekmek yiyenler rant devşirenler var. Terör bittiği zaman silahlar sustuğu zaman, gençlerdağa çıkmadığı zaman işte bu kanlı piyasanın rantçıları işsiz kalacaklar işsiz bunu böyle biliniz. İşte o zaman şehit cenazelerini istismar edemeyecekler.

BİZ YILLARDIR AYAĞIMIZA PRANGA OLAN MESELELERİ ÇÖZECEĞİZ

Bir takım medya kuruluşları sinsi sinsi bu kardeşlik sürecinin altını oymanın gayreti içindedirler. Yaptıkları yalan haberlerle olumsuz haberlerle süreci baltamalanın peşindeler. Benim milletim buna boyun eğmeyecek biz kardeşliğimizi pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Biz yıllardır ayağımıza pranga olan meselelelri çözüp atılımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye'yi 7 yılda güçlü bir ülke yaptık ve çok daha iyisini güzelini hep birilkte başaracağız. Yeter kihayır dualarınız arkamızda olsun.

Biz gücümüzü milletten alıyoruz, cesaretimizi tarihimizden, kararlılığımızı aziz milletimizden alıyoruz. Öyle ise çözeceğiz. İstismarcılara rağmen çözeceğiz. Yangına körükle gidenlere ateşe ateş taşıyanlara benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Biz bu yola bunları bilerek çıoktık ve Allah'ın izniyle dönmeyeceğiz. Biz şehirlerimizi imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz makro meselelerle birlikte köylerimizin meselelerini de çözüme kavuşturuyoruz. 2008 Yılında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferber ettik. 2008 Yılında hedeefimiz olan 420 bin hektarı aşıp 463 bin hektarı yakalayarak cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. 3 Bin hektarlık bir araziyi ağaçlandıracağız. Bugün 150 hektarlık alanda 75 bin fidanlık ilk etaba başlıyoruz. Malatya deyince akla beydağı gelir ve orada Toplu Konut İnşaatlarımız gelir. Şimdi oranın eteklerinden Malatya'yı izleyen kardeşlerimiz var. Bazen buraları görmeyenler ne yaptınız diyor gel Beydağı'nın eteklerinden seyret Türkiye'yi. Sağlıklı ve güzel bir hayat için önemli bir adım atacağız. Malatya'nın ilk ve şuanda tek alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip. İnşallah burada 1800 kardeşimize iş imkanı sağlanacak. Burada 158 işyeri yılda yaklaşık 13 milyon kişinin ziyaret edeceği tahmin edilen bir yapı. İnşallah yeni bir adım daha atıyoruz şehrin ilk 5 yıldızlı oteli. Tam donanımlı bir hastane ve 200 lüks konutun temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Bu projenin toplamda 200 milyon dolara mal olması bekleniyor.

ŞEHİRLERİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN YATIRIMLAR GEREKİYOR

Bu anlamda girişimcilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Ben Malatya'lı girişimcilerimizi takdir ediyor alkışlıyorum. Doğdukları yere önem veriyorlar. Eğitimden sağlığa her türlü alanda yatırım yapıyorlar. Birincisi çok çabuk gelişti ikincisi biraz ağır gidiyor şu krizler atlatıldıktan sonra biraz daha artacak. Havaalanımız ortada. Biz hükümet olarak ülkemiz için yatırım yapan, milletimize istihdam oluşturan herkese her projeye destek olmaya devam edeceğiz.

Eğer merhum Özal, Türkiye'nin başta Antalya olmak üzere orada 25 yıl gibi üs kullanım hakkını, turizme önelik yatırımların önünü açmamış olsaydı bugün turizm bu noktada olmazdı. Bu tür adımlarda devlet milletiyle kaynaşacak ki yatırım olsun vergi kaynakları artsın.

Malatya'nın en önemli tarımsal geliri Kayısı. Kayısı üretiminin her aşamasında kaliteyi teminat altına alacak, hijyen açısından dünya pazarlarının istediği seviyeye gelmesini sağlayacağız. Özellikle organik kayısı üretimine önem verilmeli. Üretici kardeşlerimizin kayısı işleme tesislerinin sahiplerinin oluşturacağı bir sistem kuracağız. Böylece fiyat istikrarını da sağlamış olacağız. Malatya'da bir çok şey yaptık. Eğitimde yatıklarımız var, şimdi bu 32 girişimci kardeşimden de beklentilerim var. Onlardan okul çalışmasını da göz önüne almalarını istiyoruz. Ben girişimcileri bu ruhta bu şuurda görüyorum ve 7 yılda okullarımıza 6356 bilgisayar gönderdik.

YÖK'te bu yılın yatırım programında yer alan 1000 kapasiteli yurdun inşaatını tamamladık. Bir yıl sonra hizmete açılacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER