Spor
  • 21.10.2005 10:17

ERMAN TOROĞLU YAZDI: 'BEŞİKTAŞ'IN KURTULUŞU İÇİN KOL MU BACAK MI NE LAZIMSA ALAYINI KESECEKSİNİZ!..'

ERMAN TOROĞLU'NUN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Değişim şart

BEŞİKTAŞ, hakem kötü, Bolton eh işte.. Siyah beyazlılar dua etsinler, rakiplerinin Avrupa Kupası’ndaki ikinci maçı. Bolton’un teknik direktörü Chelsea maçında oynayan 4 oyuncusunu kulübeye çekmiş.

60. dakikadan sonra da, ‘1 puan benim için iyidir’ diyerek, takımını Beşiktaş’ın üzerine yollamadı. Oyuncu değişikliklerini de ona göre yaptı. Ne de olsa acemi.

Siyah beyazlıların dün gece ‘tutar’ hiç bir tarafı yoktu. Rakibe 1 tane gol attılar. Zaten 90 dakika boyunca sadece o pozisyona girdiler. Onu da kendileri hazırlamadı, rakip verdi.

Kim gelse farketmez

Hiç kimseye Beşiktaş’ta çözüm aramasın. Kim gelirse gelsin, dünyanın en iyi teknik direktörünü getirsinler, şu ortamda Beşiktaş’ta başarılı olamaz. Çünkü Beşiktaş inanılmaz derecede kötü idare ediliyor. Başkan ve yönetim kurulu eğer, ‘Beşiktaşlıyız’ diyorlarsa acilen istifa etmeli ve kongreye gitmelidir.

Bunu yapmazlarsa sakın, ‘Beşiktaşlıyız’ demesinler. Çünkü Beşiktaş’ın kulüp olarak görüntüsü 1975’leri, 76’ları gösteriyor. Devletin üst kadamesinde çalışan Süleyman Seba başkanlığa gelerek, Beşiktaş’ta seyirci dahil çok temizlik yapmıştı. Şu anda bu temizliği hangi babayiğit yapmaya soyunur onu bilemem.

Ama şu bir gerçek, yeni bir yönetim de gelse iş çok zor. Çünkü hastalık çok seri ilerliyor. Sakın bana, ‘Çok karanlık bir tablo çizdin’ diye kimse sitem etmesin. Beşiktaş Kulübü’nün kurtuluşu için kol mu lazım, bacak mı lazım, bilmiyorum, ne lazımsa alayını keseceksiniz. Keseceksiniz ki vücudu kurtarın.

Keçiboynuzu gibi

Yazdıklarım Beşiktaş şampiyonluktan uzaklaştı diye değil. Avrupa kupası maçında 1-1 berabere kaldılar diye de değil. Bunları yazdım çünkü, böyle büyük bir camianın Türk Futboluna vereceği çok hizmet var.

Bolton tanımadığı rakibinden kendi hazırladığı pozisyonda gol yedi. Sonra gol attı, sonra onu kafi gördü. Biraz akıllı ve cesaretli olsaydı dün gece Beşiktaş’ı devre dışı bırakmıştı.

Hakem derseniz, o da Beşiktaş gibiydi. Maç derseniz o da keçiboynuzu gibiydi.. 90 dakika çiğnedik, 2 damla tat aldık.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER