Spor
  • 22.2.2005 00:11

ERSUN YANAL'IN ŞİKE SKANDALINI ORTAYA ÇIKARAN FUTBOLCU SUSTURULDU

Türkiye 2. ligi A Kategorisi'nde ücadele eden Cafer Aydın'ın, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yenal ile birlikte Ankaragücü'nde iken teşvik primi aldıkları yönünde yaptığı sarsıcı iddialar üzerine Vestel Manisaspor yönetimi Cafer'e konuşma yasağı verdi.

Tarık Almış Spor Tesisleri'nde bugün yapılan antrenmana katılan Cafer, antrenmanın ardından kendisini bekleyen gazetecilerden uzak durdu. Her hangi bir açıklamada bulunmayan Cafer'e konuşma yasağı verildiğini ifade eden Vestel Manisaspor Futbol Şube Sorumlusu Semih Vardarer, konuyla ilgili şunlar söyledi. "Cafer'in açıklamaları bizi bağlamaz kendisini bağlar.

Ancak, kulübümüz çatısı altında olan Cafer'in faal olarak futbola devam etmesine rağmen, üstelik bizden izinsiz ülke spor gündemini işgal eden beyanat vermesi çok yanlış ve yönetmeliklere aykırı. Kendisinin çok duygusal davrandığını düşünüyorum. Çok yersiz ve zamansız bir beyanat. Keşke daha önce konuşsaydı yada futbolu bıraktıktan sonra." dedi. Yönetim kurulu olarak bu akşam yapılacak toplantıda konunu görüşüleceğini ve gereğinin yapılacağını kaydeden Vardarer, "Bu olayı iki türlü değerlendireceğiz.

Birincisi, bizden izin almadan beyanat vermesi, ikincisi ise hangi tutanaklara dayanarak konuştuğu ele alınacak. Yaptığı beyanat doğru da olsa yanlış ta olsa bizden habersiz olması nedeniyle yönetmelikleri ihlal etmiştir. Bu suçtur. Hakkında gereken kararı yönetim kurulumuz verecek" diye konuştu.
Teknik Direktör Levent Eriş de konuyla ilgili sorulara, "Bizi, Vestel Manisaspor'u ilgilendiren bir durum değil. Vestel Manisaspor'a mal edilmemesi gerekir. Bununla ilgili bizim bir açıklamada bulunmamız abes olur" dedi.

Öte yandan, Cafer Aydın, bir gazeteye "Ersun Yanal'ın Ankaragücü teknik direktörü olduğu dönemde 10 bin dolar teşvik primi aldım. Sadece ben değil, kulüpteki çaycıya kadar herkese para dağıtıldı. Bunu Ersun hoca da biliyordu. Almadım diyene dava açarım" şeklindeki beyanatı Türkiye spor camiasında şok etkisine neden olmuştu.
HABER7

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:08

İLGİLİ HABERLER