Gündem
  • 11.3.2010 09:14

ERTUĞRUL GÜNAY ŞİVAN PERVER İLE ''MEMLEKETİM''İ SÖYLEDİ

BERLİN - Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olduğu 44. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na katılmak amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antakya Medeniyetler Korosu'nun Fransız Katedralinde (Französischer Dom) verdiği konseri izledi, daha sonra da sanatçı Şivan Perver ile sahnede ''Memleketim'' şarkısını söyledi.
Bakan Günay, katedraldeki konseri Perver, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet ile birlikte izledi. Konseri Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, bazı Türk kökenli milletvekilleri ve çok sayıda dernek üyesi ile iş adamları da izledi.
Konserin son bölümünde Perver, Büyükelçi Acet, Alman Federal Meclisi'nin eski başkanı Rita Süssmuth, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte sahneye çıkan Bakan Günay, burada ''Memleketim'' adlı şarkıyı seslendiren koroya eşlik etti.
Bakan Günay, ''Çok güzel bir akşam oldu. Şivan Perver ile birlikte söyledik'' derken, Perver de ''Bu memleket hepimizin, bu türküler hepimizin. Elbette söyleyeceğim'' diye konuştu. Türkiye'ye yakın bir zamanda gelip gelmeyeceği sorusuna karşılık da Perver, ''Çok yakında geleceğim'' diye yanıt verdi.
Türk gazetecilerin konser öncesinde sorularını yanıtlayan Bakan Günay, vizenin kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
''Yakın çevremizde vizeyi kaldırmak yönünde bir politika sergiliyoruz. AB ülkeleri ile bunu yapmamız biraz zaman alacak, çünkü bir AB ülkesinden vize aldığınızda bu, öbürüne yansıyacak. Bu konuda şimdi böyle bir rahatsızlık görünüyor, ama zaman içinde biz bu engelleri aşacağımıza, en azından iş adamlarına uzun süreli vize alma konusunda başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Türkiye artık dışarıya emek gücü vermeyen, yurt dışından iş göçü yaşayan bir ülke haline gelecek. Dünyada en büyük 16. ekonomiye sahip bir ülke haline geldik. Bu gelişmeler zaman içinde diğer ülkelerden de büyük bir kabul görecektir.''

-GÜNAY GÖSTERİCİLER İLE KONUŞTU-

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, konser öncesinde Fransız Katedrali'nin önünde Ilısu Barajı projesinin durdurulmasını isteyen göstericilerin yanına giderek, kendileri ile sohbet etti.
Göstericiler ile tek tek tokalaşan Günay, ''Hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Aynı duyarlılığı ben de paylaşıyorum. Kültürel varlıklarımızı koruyacağız, ancak kalkınmamazı da sağlayacağız'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:47

İLGİLİ HABERLER