Dünya
  • 18.9.2018 21:19

Esad'dan Türkiye'ye sürpriz destek

Esad yönetimi Türkiye ile Rusya'nın uzlaştığı İdlib anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını duyurdu. Bugüne kadar Türkiye'yi düşman ilan eden Şam yönetimi ilk kez Türkiye'nin bir kararına destek ve teşekkür etti.
İşte Esad'a bağlı Sana Ajansının geçtiği o haber

ŞAM – Suriye; dün Rusya’nın Soçi Şehrinde İdlib İli konusunda ilan edilen anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade ederken; bu anlaşmanın Suriye ile Rusya arasındaki yoğun koordinasyon ve görüş alışverişinin bir neticesi olduğunu vurguladı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak SANA’ya açıklamalarında; İdlib konusunda sağlanan anlaşmanın Suriye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Yetkili kaynak bu anlaşmanın Suriye ve Rusya arasındaki bir dizi temaslar, koordinasyon ve görüş alışverişi neticesinde olduğuna dikkat çekti.

İdlib İli konusunda Soçi’de ilan edilen söz konusu anlaşmanın gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmalarının bir parçası olduğuna dikkat çeken yetkili kaynak; bu anlaşmanın belli bir zaman süresiyle sınırlandırıldığını ve geçici olduğunun altını çizdi.

Yetkili kaynak Suriye konulu Astana süreci neticesinde 2017 yılında başlatılan gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmalarının geçici olduğunu dikkat çekti. Bu anlaşmalarda Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve selametinin temel alındığına vurgu yapan yetkili kaynak; aynı zamanda Suriye’nin her karış toprağının her türlü terörden ve izinsiz giren yabancı askeri güçlerden temizlenmesini öngördüğünün altını çizdi.

Yetkili kaynak Suriye’nin, Suriyelilerin kanlarının akıtılmasına son verecek, teröristlerin hedef aldıkları herhangi bir bölgede güvenlik istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacak tüm girişimleri memnuniyetle karşıladığını ve karşılamaya devam edeceğinin bir kez daha altını çizdi.

Suriye’nin vatan topraklarının her karışının terörden temizlenip ulusal egemenliğin, istikrar ve güvenliğin sağlanmasına dek teröre karşı savaşını sürdürme azim ve kararlılığında olduğunu vurgulayan yetkili kaynak; bu bağlamda uzlaşma çabaları ve askeri operasyonların eş zamanlı sürdürüleceğini ifade etti.

Yetkili kaynak ulusal uzlaşmaların birçok bölgede başarısını kanıtladığını, bu uzlaşmalar ve askeri operasyonlarda sağlanan zaferler neticesinde yüksek sayıda Suriyelinin beldelerine ve evlerine güvenli bir şekilde döndüklerine dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 18.9.2018 21:27

İLGİLİ HABERLER