Spor
  • 23.8.2009 03:25

FENER KALEYİ 12'DEN VURUYOR...

F.Bahçe'nin geçen sezona oranla çok farklı bir görüntü sergilediği bir gerçek... Bu görüntüde en fazla göze çarpan istatistiklerden bir tanesi de, sarı-lacivertli futbolcuların kalelere gönderilen şutlarda yakaladığı isabet oranı...

Kanarya, geçen sezon Aragones yönetiminde oynadığı iki MTK, iki Partizan ve Gaziantep ile İstanbul BŞB maçlarında toplam 110 şut çekti. Hatta Fenerbahçe bu özelliğiyle o dönemde ligin en şutör takımı olarak gösterilmişti. Fakat o şutların sadece 37'si kaleyi buldu. Yani isabet oranı yüzde 34'te kaldı.

Bu sezon ise, ilk altı resmi maçta şut sayısında ufak bir düşüş yaşandı. Fenerbahçe, 2 Honved, Beşiktaş, Denizli, Sivas ve Sion karşılaşmalarında 103 kez rakip kaleleri yokladı. Şut sayısındaki genel düşüşe rağmen isabetli şut sayısı 49'du... Yani Kanarya isabet oranında yüzde 48'i buldu.

SİVAS'A TAM 24 ŞUT
Fenerbahçe, Kadıköy'deki Honved maçında 20, Süper Kupa finalinde Beşiktaş'a 17, ikinci Honved maçında 14, Denizli deplasmanında 13, Sivas karşılaşmasında 24 ve son olarak FC Sion önünde de tam 15 şut attı. Daniel Güiza, 27 şutla takımın en çok kaleyi yoklayan ismi oldu. İspanyol golcü bu alanda takım arkadaşlarına büyük fark attı. Güiza'yı 13 şutla sadece Alex de Souza yakından takip edebildi. Alex'in sakatlanmasıyla bu ikilinin arasındaki fark açılacak.

Fenerbahçe kiralık vermiyor
Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral'ın menajeri Ali Egesel, İspanyol ekibi Osasuna'nın başarılı futbolcuya talip olması ile ilgili açıklamada bulundu. F.Bahçe'nin Uğur'u kiralık olarak vermeyi kabul etmediğini belirten Egesel, "Osasuna'nın teklifini ilettim. Başkan Aziz Yıldırım ancak bonservisiyle verebileceklerini söyledi. Ben de bu öneriyi Osasuna'ya ilettim. Daha sonra farklı bir görüşme olmadı" dedi.

OKLARI YOLLUYOR!
Geçtiğimiz sezon eleştiri oklarının hedefi olan İspanyol golcü Daniel Güiza, bu sezon rakip kaleye en çok ok gönderen isim... 27 şutla takımın bu alandaki lideri olan İspanyol oyuncu, bu sezon oynanan maçlarda beş gol kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER