Spor
  • 4.5.2013 22:29

Fenerbahçe revire döndü

Spor Toto Süper Lig'de yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet. 

Sarı-lacivertliler, mücadelede 3 puanı alırsa Süper Lig'de ikinciliği ve 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı garantileyecek.

Ligin 31 haftalık bölümünde kazandığı 58 puanla, üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın (52 puan) 6 puan önünde ikinci durumda bulunan Fenerbahçe, yarın kazanıp, son iki haftada kaybetse dahi sezon sonu itibarıyla ikili averajda siyah-beyazlı ekibe üstünlük kurarak, puan cetvelindeki pozisyonunu koruyacak.

Sarı-lacivertli takım, 7 puan gerisinde yer aldığı lider Galatasaray'ın (65 puan) Türk Telekom Arena'da Sivasspor karşısında çıkacağı maçtan 3 puanla ayrılması durumunda da matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirecek.

UEFA Avrupa Ligi yarı final turunun rövanşında Benfica karşısında zorlu bir mücadeleye çıkan Fenerbahçe'yi, ligde küme düşmemek için son şanslarını kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da önemli bir sınav bekliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Sakatlar can sıkıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi sarı-lacivertli ekipte çok sayıda futbolcunun sakatlığı bulunuyor.

Benfica ve Kayserispor ile yapılan maçlarda sakatlanan Meireles, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal, yarınki maçta forma giyemeyecek. Portekiz temsilcisi karşısında Lizbon'daki rövanşta başına darbe alan, omzunda da sakatlığı bulunan Gökhan Gönül de maçta yer alamayacak. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Emre Belözoğlu'nun da kadroda olmaması bekleniyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eksiklerin yanı sıra futbolcuların yorgunluk durumuna göre takımda değişiklikler yapabilir.

3 oyuncu ceza sınırında
Sarı-lacivertli takımda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Kaleci Volkan Demirel, Cristian ve Semih Şentürk yarınki mücadelede birer kart daha görmeleri durumunda cezalı olup, 33. haftadaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

12. randevu
Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Süper Lig'de yarın 12. kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 11 maçta Fenerbahçe 6, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 4 galibiyet aldı, bir maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 17 golüne, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 14 golle yanıt verdi.

Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İBB Spor üstün
İki takım arasında yarınki maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan lig maçlarında ise ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe'yi şimdiye dek sahasında 5 kez ağırlayan lacivert-turunculu ekip, 4 kez galip geldi, sadece bir kez yenildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor 9, Fenerbahçe ise 4 gol attı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER