Spor
  • 27.1.2010 17:51

FENER'İN LİSTESİNDEKİ 6 SAMBACI...

Adı uzun süredir dillerde dolaşan Dentinho’nun yanı sıra, Brezilya nın çeşitli takımlarında forma giyen Maicon, Taison, Patrick, Renan ve Bruno, sarı lacivertlilerin uzun süredir dikkatle izlediği yıldız adayları.

Bir taraftan ünlü menajerlerle çalışan sarı lacivertliler, diğer taraftan kendi kurdukları “Futbolcu İzleme Komitesi” ile dünyanın dört bir yanını tarıyor. Bir süredir Türk basınında yazılan ve en geç cuma günü transferi netleşmesi beklenen Dentinho’nun yanında beş genç futbolcu daha Fenerbahçe Futbolcu İzleme Komitesi’nin yakın takibi altında bulunuyor. Sarı lacivertliler, Dentinho’yu şimdi, diğer beş oyuncuyu ise önümüzdeki sezondan itibaren kadrosuna katabilir. İşte o 6 isim.

Denthinho: İtalyanlar peşinde 21 yaşındaki oyuncu Brezilya futbolunun yeni nesil yetenekleri arasında en parlaklarından bir tanesi. Forvetin iki kanadında da oynayabilen Dentinho’nun değeri 10 milyon Euro. Ancak bonservisinin 3 ayrı parça halinde bulunması ve Corinthias ile anlaşılmasına rağmen Group DIS isimli şirketle anlaşılaması transferin şimdilik dondurulmasına neden oldu.

Brezilya 20 yaş altı milli takımında da görev yapan Denthinho Crontihas’ta forma bulmakta zorlanıyor. Diş yapısı nedeniyle Ronadinho’ya çok benzetilen Denthinho İtalyan kulüplerinin de merceğinde bulunan bir oyuncu.

Maicon: 4 milyon Euro Sarı lacivertlilerin Denthinho dışındaki keşiflerinden biri de Fluminense forması giyen Maicon. Tam adı Maicon Marques Bitencourt. 1990 doğumlu ve 1.81 boyunda. Son derece süratli bir oyuncu olan genç futbolcu, kanatlarda ve forvette etkili bir performans sergileyebiliyor.

Fluminense’de forma giyen Maicon’un değerinin 4 milyon Euro. Maicon, Fenerbahçe dışında birçok Avrupa kulübünün de gözdesi durumunda.

Taison: Denilson’a benziyor O da çok süratli ve kanatlarda da oynayabiliyor. Stil olarak Denilson ve Robinho’ya benzetiliyor. 1.72 boyunda olan Taison 22 yaşında. Taison da son dönemde Brezilya’da yıldızı en çok parlayan oyuncuların başında yer alıyor. Değeri 3-4 milyon Euro civarı olan Taison da Avrupa kulüplerinin yakın takibinde.

Bruno: Emre’ye alternatif Sao Paulo’nun orta sahasının yeni yıldızı. 1990 doğumlu oyuncu ön libero mevkisinde ilerisi için ümit vaadeden isimlerin başında yer alıyor. Yüksek bir tekniğe sahip ve geriden oyun kurma özellikleri yüksek bir oyuncu.

Fenerbahçe’de Emre’nin alternatifi olarak görülebilir ileride. Brezilya 19 yaş altı milli takımının da oyuncusu olan Bruno’nun tahmini değeri 1 milyon Euro.

Patrick: 400 bin Euro Atletico Paranaense takımının sol açığı. Aynı zamanda forvette de görev yapabiliyor. 19 yaşında, 1.80 boyunda olan oyuncun en önemli özelliği yüksek tekiniğinin yanında süratli olması ve kanatları başarıyla kullanabilmesi.

Geçtiğimiz sezon takımının A takım kadrosuna alınan Patrick çok fazla oynama şansı bulamasa da gelecekte umut beslenen oyunculardan biri. Değerinin 400 bin Euro olan oyuncu gelecek için çok iyi bir yatırım olabilir. Patrick’in kulübüyle sözleşmesi 2012 yılında sona erecek.

Renan: Alex’in varisi Cruzerio’nun Fenerbahçe’ye sattığı Alex’in varisi. Ofansif orta alan oyuncusu. 19 yaşındaki Renan, 1.72 boyunda ve her iki ayağını da kullanabilme özelliğine sahip.

Gerçek adı Diego Renan de Lima Ferreira olan oyuncu birçok mevkide yer alabiliyor ayrıca.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER