Gündem
  • 24.8.2014 03:27

Fethullah Gülen'de beddua beleş, dua paraylı

Ortaya cıktı Fethullah Gülen, hükümeti deviremeyince agzını bozdu, kendisinden olmayanlara 'münafık ve kafir' yakıştırması yaptı. Yetmedi, karsısında yer alan herkesin yedi sülalesine beddua etti. Agzından beddua eksik olmayan hocanın duaları ise parayla sattığı anlasıldı. Cemaatin ABD'deki bir kurumunun Gülen'in el yazısı duasını 19 dolar 95 cent fiyatla internet üzerinden sattıgı ortaya cıktı

Fethullah Gülen, hükümeti deviremeyince agzını bozdu, kendisinden olmayanlara 'münafık ve kafir' yakıştırması yaptı. Yetmedi, karsısında yer alan herkesin yedi sülalesine beddua etti. Agzından beddua eksik olmayan hocanın duaları ise parayla sattığı anlasıldı. Cemaatin ABD'deki bir kurumunun Gülen'in el yazısı duasını 19 dolar 95 cent fiyatla internet üzerinden sattıgı ortaya çıktı..

Paralel yapı kurarak Türkiye'de hükümeti gayrimeşru yollardan devirme hevesi kursağında kalan Fethullah Gülen, tüm planları bozulunca dengesini yitirdi. Türk hükümetine ve medyasına en ağır bedduaları etti. Hoşuna gitmeyen kim varsa önce münafık, ardından kafir ilan etti. Kendisinden olmayanların yedi sülalesine beddualar yağdırdı. Ağzından çıkan bedduaları duyanlar kulaklarına inanamadı. "Bu nasıl hoca, söyledikleri bir din adamının ağzına yakışan sözler mi" diye sormak zorunda kaldı. Beddua içeren sözleri rastgele savuran Hoca, iş dua etmeye gelince son derece cimri davrandı. Şimdiye kadar kimseye hayır dua ettiğini işiten olmadı. Hatta işi biraz daha abarttı. Bu işin ticaretine başladı. Sohbetlerinde sık sık kendisini Kıtmir (Ashab-ı Kehf'in köpeği) olarak isimlendiren Gülen, el yazısı ile bir dua kolyesi de tasarladı. Arapça Kıtmir yazısının çevresine Ashab-ı Kehf'in isimlerini yazarak gümüş bir plakaya bastırdı. Gümüş kolyeye 'nazar ayeti' olarak bilinen Kalem suresinin 51 ve 52. Ayetlerini de ekledi. Amerika'nın New Jersey eyaletindeki online ticaret sitesi ANT'de vitrine çıkardı. "M.Fethullah Gülen Hocaefendi'nin el yazısıyla 925 ayar gümüşe basılmış kolye" tanıtımıyla satışa sunuldu. "Piyasada 25 dolar. Bizden alırsanız 5 dolar 5 cent kârdasınız" diye reklam yapan site, kolye ile ilgili şu ayrıntılara yer verdi: n Üzerinde Kalem Suresi 51. ve 52. ayetler, Ashab-ı Kehf'in isimleri ve ortada da KITMiR lafzı bulunmaktadır. n Nazar Duası da denilen KITMiR, nazarlık olarak ve yeni doğan çocuklara hediyelik olarak da kullanılmaktadır. Hocanın herkese beddua yağdırdığını görenler, 19,95 dolara satılan kolyeyi görünce "Beddua beleş ama dua parayla" yorumunu yaptı. Kimi görüşe göre Kur'an ayetlerinin parayla satılması uygun görülmezken, Gülen'in bu yaptığının da çok uygun olmadığı şeklinde görüşler bildirildi. Hocanın bu kolyeyi, cemaate üstün hizmetlerinden dolayı Fener-Rum Patriği Bartholomeos dahil birçok ünlü isme de gönderdiği öğrenildi.

VER PARAYI ÇOCUĞUN AĞLAMASIN
Bu dua bir şeyi arzulayıp ulaşmaya, bir şeyden kaçıp kurtulmaya, yangından kurtulmaya vesiledir.
Çocuğun ağlamasını durdurur.
Ziraatin verimli olmasını sağlar.
Ateşli hastalıklardan kurtarır.
Zenginlik verir.
Kötü ölümden (suda boğulmak, ateşte yanmak) emin olmak için, nazardan, cin ve şeytanların şerrinden korunmak için bir vesiledir.

ILICAK'IN ÜSTÜNHİZMET MADALYASI
Son dönemde paralel yapı lehine yazdığı yazılarla dikkat çeken yazar Nazlı Ilıcak, iki yıl önce bahsi geçen kolyenin Fethullah Gülen tarafından kendisine hediye edildiğini söylemişti. Bir televizyon programına kolyeyi takarak katılan Ilıcak, kendisi dahil birçok isme yaptıkları mücadeleden dolayı 'nazar duası' hediye edildiğini açıkladı. Kolyenin, Patrik Bartholomeos gibi birçok isme de hediye edildiğini belirtti. Bu sözlerin ardından Patrik Bartholomeos'nun cemaat için ne gibi hizmetlerde bulunduğu için kolye aldığı akıllara takılmıştı. Programda kolyeyle kendisine artık laf işlemeyeceğini belirten Ilıcak, "Ben çok memnun olarak taşıyorum, uçağa binerken bile beni koruması için takıyorum. Kendisine teşekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.
KAYNAK:TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:22

İLGİLİ HABERLER