Medya
  • 7.9.2016 00:25

Fethullahçıların Vahdet Gazetesi kapandı

FETÖ’nün kripto gazetesi Vahdet kapandı.

Vahdet gazetesi, gazetenin kurucuları arasında yer alan Yener Dönmez’in Deniz Baykal ile ilgili kaset tuzağı soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, sessiz sedasız yayın hayatına son verdi.

Vahdet gazetesi yayın hayatına Aralık 2014’te başladı. Gazetenin kurucuları arasında Habervaktim sitesinin de kurucusu olan Yener Dönmez de yer aldı. Yener Dönmez’in Akit gazetesinin web sitesi Habervaktim’in başıda olduğu dönemde Deniz Baykal ile ilgili kaset görüntüleri ilk olarak burada yayınlanmıştı. Yener Dönmez’in yurt dışındaki iş adamı ağabeyi Menderes Dönmez’e ait Vahdet gazetesi 2015 Aralık ayında el değiştirmiş ve Yener Dönmez gazete yönetiminden ayrılmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Mehmet Şevket Eygi, Şefik Kocaman, Mehmet Doğan, Mustafa Özcan, Lütfü Şehsuvaroğlu gibi İslami ve milliyetçi camianın tanınan isimleri ile AKP milletvekili Selçuk Özdağ, Vahdet’in yazarları arasında bulunuyordu.

Vahdet gazetesi son döneminde AKP hükümetine yönelik yer yer muhalif haberleriyle de dikkat çekiyordu. Bu haberler sonrasında gazetenin yazarlarından ve İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün yazıları kesilmişti.

Vahdet gazetesi, geçen hafta sessiz sedasız bir şekilde yayın hayatına son verdi. Gazetenin kurucuları arasında yer alan Yener Dönmez’in FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının hemen ardından, Vahdet’in yayın hayatına son vermesi dikkat çekti.

 

vahdet6

Vahdet gazetesinin bir paralel örgüt projesi olduğunu hep yazdık, deşifre ettik. Son olarak gazetenin bir “tezgah” ile el değiştirmiş gibi gösterildiğini ve ardındaki gerçekleri gündeme getirdik. MEDYAGÜNDEM’i haklı çıkaran bir gelişme daha yaşandı. Vahdet gazetesinde genel yayın danışmanlığı ve yazarlık yapan Batuhan Çolak, yazı işlerindeki iki kişiyle birlikte işlerine son verildiğini ve Vahdet’in paralel örgüt bağlantısına dair ciddi kuşkularını ortaya döken açıklamayla duyurdu. Oda TV’de yer alan haberde Çolak’ın görüşlerine de yer verildi. İşte o haber….


MEDYAGÜNDEM

Güncellenme Tarihi : 7.9.2016 01:07

İLGİLİ HABERLER