Gündem
  • 15.5.2004 00:06

FLAŞ GELİŞME!.. SAVUNMA SANAYİ İHALELERİ İPTAL EDİLDİ

ANKARA - Savunma Sanayi 2004 Yılı İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Toplantıda, modern tank, taarruz taktik keşif helikopteri ve insansız hava araçları projelerinin mevcut ihalelerinin iptal edilmesine karar verildi.
     Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar'ın katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.
     Toplantıdan sonra yapılan ortak basın açıklamasında, mevcut modellerle uzun süredir sonuçlandırılamayan modern tank, taarruz taktik keşif helikopteri ve insansız hava araçları projelerinin mevcut ihalelerinin iptal edilmesine karar verildiği kaydedildi.
     Açıklamada şöyle denildi:
     ''Söz konusu projeler için milli imkanların azami kullanımı ile yurtiçi üretimi ve özgün tasarımı esas alan yeni tedarik modellerinin oluşturulmasına ve Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarının bu modeller çerçevesinde karşılanmasına, bu çalışmalarda yerli-yabancı ortak girişimleri, yurtiçi firmalarımızın daha etkin olabilmelerini sağlayacak imkanların hazırlanmasına karar verilmiştir.''
     Açıklamada, bu faaliyetleri yürütmek üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yetkilendirildiği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER