Gündem
  • 14.5.2004 21:10

ROTH: ''LEYLA ZANA'NIN MEKTUBU BENİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ''

İSTANBUL - Alman-Türk Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth, Leyla Zana'nın mektubunun kendisini hayrete düşürdüğünü belirterek, ''Umuyorum ki en kısa zamanda Zana ile biraraya gelirim. Ama bu cezaevinde olmayacak tabii ki...'' dedi.
     Alman parlamenterlerle Türkiye'ye yaptığı ziyaret hakkında, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlediği basın toplantısında bilgi veren Roth, Hükümet, azınlıklara ait sivil toplum kuruluşları ve Diyarbakır'daki yetkililerle yararlı görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Roth, bir gazetecinin, ''Leyla Zana'nın size bir mektup yazdığı ve bu mektupta sizin cezaevi önünde şov yaptığınızı ima eder cümleler kullandığı belirtiliyor. Ayrıca 'Zana'yı bırakın, silahı alın' gibi bir düşüncenin size yakışmadığını ifade ettiği söyleniyor. Buna ne diyeceksiniz'' sorusu üzerine, şunları söyledi:
     ''Cezaevi önünde gösteri yapıldığı yönündeki değerlendirmeler çok saçma. Başbakan ile yapılan görüşmeler sırasında heyet içinde silah konusuna değinildi. Ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'nin silaha değil, eğitim ve yatırım alanlarında geleceğe dönük yatırımlara ihtiyacı olduğunu' söyledi. Biz, bu bağlamda silah satışı gibi konuları amaç olarak göstermedik.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER