Gündem
  • 17.5.2013 10:53

Flaş!.. Reyhanlı bombacısı yakalandı

ANKARA  - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
     Reyhanlı' daki patlamaların 1 numaralı failinin yakalandığı bildirildi. Konu ile ilgili Hatay Valisi Celalettin Lekesiz açıklama yaptı.
İşte Vali Lekesiz'in açıklamalarından satır başları:     

Reyhanlı’da meydana gelen iki ayrı patlamada 51 kişi hayatını kaybetti.
Gözaltına alınan 12 kişiden 8 tanesi adli makamlara sevkedildi, bunlardan 4’ü tutuklandı
Tutuklananlardan M.K., İ.D., A.D ve İ.Ş tutuklanarak cezaevine kondu
Halen gözaltında olan 4 kişi daha var: M.G., E.Ö., A.E. ve E.A. ise bugün adli makamlara çıkarılacaklar

SAMANDAĞ’A GİTTİLER AMA SURİYE’YE KAÇAMADILAR
Dün gece saat 23.40’da olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz M.G. ele geçirildi
M.G., D.Ö. ve Y.B. bunların asli fail olduğunu değerlendiriyoruz
Bu 3 kişinin Suriye’ye gitmek üzere Samandağ'a gittikleri, yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları ve arazide saklandıkları anlaşılmıştır
M.G. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır
D.Ö. ve Y.B. de ilimiz nüfusuna kayıtlıdır. Suriye tarafına geçemedikleri değerlendirilmektedir.
D.Ö.  ve Y.B. güvenlik güçlerimiz tarafından aranıyor. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamanın, terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçunu oluşturacağı bilinmelidir.
Bunların neyi nereden aldıkları, nerede sakladıkları son derece açık ve net gözüküyor

2 KİŞİ ARANIYOR
Olayın asli failleri olarak D.Ö. ve Y.B. aranıyor. Böylesi organizasyonları gerçekleştirenler halkı korku ve sabotaj ile korkutmak vasıtasıyla kaos ortamı oluştururlar

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA SURİYE VATANDAŞI YOK
Halkımız lütfen bu dedikodulara itibar etmesinler
Bilgileri güvenlik güçlerine aktarsınlar
Şu ana kadar gözaltına alınanlardan Suriye vatandaşı yok

MEHMET G. BOMBALI ARAÇLARI SATIN ALAN KİŞİ

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda kullanılan araçları satın aldığı iddia edilen Mehmet G'nin Hatay'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırılarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı öne sürülen Mehmet G'yi Hatay'da gözaltına aldığı ifade edildi.

REYHANLI BOMBACILARI ADANA ADLİYESİ’NDE

Bu arada 51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü daha Adana Adliyesi’ne getirildi.

Önceki gün Hatay’dan Adana’ya sevk edilen 8 şüpheliden 4’ü tutuklanmış, 4’ü serbest bırakılmıştı.
 

3 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA İSTENDİ

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından Adana adliyesine getiren bombalı saldırı şüphelilerinden 4'ü bugün savcı karşısında ifade verdi. Cumhuriyet Savcısı, ifadelerini aldığı 3 şüpheliyi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ederken, 1 şüpheliyi de serbest bıraktı. Şüpheliler M.G. E.Ö. A.E. ve E.A. bugün sabah saatlerinde yargılanmak üzere Adana'ya getirilmişlerdi.

YAYLADAĞI'NDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Reyhanlı İlçesi'ndeki patlamaların ardından Hatay'ın Suriye sınırına kapısı bulunan Yayladağı İlçesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı. İlçenin giriş çıkışlarında yol denetimleri yapan polis ve jandarma, olası tehlikeye karşı, şüpheli gördükleri araçlarda da arama gerçekleştiriyor.

Öte yandan, ilçe merkezindeki mobese kameralarının yetersiz kaldığı gerekçesiyle güvenliği sağlamak ve tedbirleri artırmak için 40 mobese kamerasının daha ilçe merkezindeki değişik noktalara yerleştireleceği belirtildi. Vatandaşlar da, emniyet tedbirlerinin artırılmasından memnun olduklarını söyledi.                                                                 

Reyhanlı zanlılarından biri serbest bırakıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişiden birisi serbest bırakıldı, 3 kişi tutuklanmalarıtalebiyle mahkemeye sevk edildi.
51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ardından Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanarak sabah saatlerinde Adana Adliyesine getirilen 4 zanlı Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle Yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. Zanlılardan birisi serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Bombalı saldırıyla ilgili olarak önceki gün mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklanmış, 4 kişi de serbest bırakılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER