Medya
  • 17.5.2013 20:18

Flaş!.. TMSF Show TV'ye el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), uzun bir aradan sonra ilk kez alacaklarını tahsil etmek için bir gruba el koydu. TMSF Çukurova Grubun’dan olan alacaklarını tahsil etmek için Show Tv ve BMC’nin yönetimini devraldığını açıkladı.

TMSF’den yapılan açıklamada Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının tahsili için 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak, dün aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. Aş ile BMC San. ve Tic. Aş’ nin yönetimini devraldığını duyurdu.

EKİM’DEN BUYANA BORCUNU ÖDEMEDİ

Daha önce de yönetim ve denetimi TMSF’ye devrolunan bu şirketlerin, Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde Gruba iade edildiği anımsatılan açıklamada, “Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır” denildi.

7 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Mehmet Emin Karamehmet, geçen hafta, Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin yeniden yapılan yargılamada 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezası almıştı. Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilerle ilgili, aralarında iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de bulunduğu 5 sanıklı davaya ilişkin kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada, Karamehmet "zimmet" suçundan 7 yıl 1 ay 16 gün, Bilgin de aynı suçtan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAMU YARARI İÇİN!

Telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon’a devri zorunluluğu doğduğu belirtildi.

KARAMEHMET’İN VARLIKLARI

TMSF açıklamasında kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalara da yoğun şekilde devam edildiği vurgulandı.

Açıklama, “TMSF kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir” denilerek tamamlandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER