Spor
  • 19.9.2013 20:34

Futbolda kış bombası

Katar'da yapılacak 2022 Dünya Şampiyonası konusundaki kafa karışıklığı bitmek üzere. UEFA, Katar'ın yaz aylarında çok sıcak olması nedeniyle ortaya atılan 'Dünya Kupası kışın oynansın' çözümüne destek verdiğini açıkladı.
BLATTER'İN GÖNLÜ KIŞTAN YANA

Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen UEFA delegeleri toplantısı sonrasında açıklama yapan FIFA 2. Başkanı Jim Boyce, 2022 Dünya Kupası'nın kış aylarında oynanması için UEFA'nın destek verme kararı aldığını açıkladı. Boyce, "Toplantıda üyeler, Dünya Kupası'nın yaz aylarında Katar'da düzenlenemeyeceği konusunda hemfikirler" ifadelerini kullandı.

KATAR KARARI HEP TARTIŞILDI
FIFA'nın 2010 yılında aldığı kararla 2022 Dünya Kupası Katar'a verilmiş ancak bu karar o günden bu yana tartışmalara konu olmuştu. Katar kararını eleştirenler, ülkede yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceye varmasını öne çıkarmışlardı. Bu eleştirilere çözüm olarak ise 2022 Dünya Şampiyonası'nın yine Katar'da ancak kış aylarında oynanması fikri öne çıkmıştı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Kavurucu yaz sıcaklığında maçların oynanması akılcı değil. Turnuvayı Katar'a vererek bir hata yapmış olabiliriz. Ancak Katar'ın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması, futbolun küreselleşmesi için önemli bir fırsat olacak. Futbolun geleceği için dünya kupasının kış aylarında oynanması fikrine destek toplamaya çalışacağım" demişti.

Ancak Dünya Kupası'nın kış aylarında oynanması fikrine de Avrupa'nın önde gelen liglerinin itirazları olduğu biliniyor. Özellikle İngiltere Premier Lig yönetimi bu konudaki elelştirilerini yüksek sesle dile getirmeye devam ediyor. Lig yönetimleri şampiyonlar ligi organizasyonunun da böyle bir karardan zarar göreceğini iddia ediyorlar.

FIFA yönetim kurulunun, İsviçre'nin Zürih kentinde 3 Ekim'de başlayacak toplantısında bu konuda bir prensip kararı alması bekleniyor.  
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER