Spor
  • 1.10.2005 01:57

GALATASARAY'DA MUHALEFET AYAKLANDI

Galatasaray'da yönetim ile Teknik Direktör Eric Gerets'in hataları birleşince Sarı-Kırmızılılar, Avrupa defterini erken kapatmak zorunda kaldı.

Sezon başında Sarı-Kırmızılı yönetim, çok uğraşlar vermesine rağmen bir türlü Eric Gerets'in listesindeki oyuncuları takıma kazandırmayı başaramadı. Belçikalı teknik adam, orta sahaya Arjantinli İnsua, sol kanat için Arsenalli Robert Pires ile İnter'den Kily Gonzales ikilisinden birisini almak istiyordu. Ekonomik kriz içindeki yönetim, yüksek bonsvervis bedelli bu oyuncuları bir türlü kadrosuna dahil edemedi.

Transferin bitimine sayılı günler kala önce listenin son sıralarında yer alan Partizan'dan İliç ile B. Mönchengladbach'tan Marek Heinz'a apar topar Sarı-Kırmızılı forma giydirildi. Bu oyuncuların transferi Galatasaray'ın gücüne güç katamadı. Ligin ilk maçında Konyaspor'a iki gol atan İliç'in her geçen gün performansı düşerken, Avrupa'da 4 maç cezalı olmasına rağmen transfer edilmesi tepki çekti. Heinz ise ortaya koyduğu performansla Galatasaray'ın aradığı kan olamadı.

G.Saray yönetiminin transferde yaptığı hataya, Teknik Direktör Eric Gerets'in Tromso karşısında sahaya yanlış bir kadro sürmesi Avrupa'ya erken havlu atılmasında önemli rol oynadı. Tromso'yu hafife alan Eric Gerets, iki karşılaşmada da Hakan Şükür'ü yedek bırakarak büyük risk aldı. İlk maçta alınan 1-0'lık yenilgiyi kötü hava şartlarına bağlayan Gerets, ikinci maçta da sürpriz bir kadroyla oynadı. Sakatlıktan yeni çıkan Ergün'ü defansın solunda görevlendiren Belçikalı teknik adam, orta sahada da Volkan'a ilk kez şans tanıdı. Gerets'in Zafer Şakar gibi genç bir oyuncuyu sahaya kurtarıcı olarak sürmesi ise tepkilere sebep oldu.

2000 yılında önce UEFA, ardından da Süper Kupa'yı kazanan G.Saray, son iki yıldır Avrupa'da yer almıyor. 100. yılında Avrupa Kupaları'na katılamayan Sarı-Kırmızılılar, bu sezon ise Tromso gibi sıradan bir takıma elenmekten kurtulamadı. G.Saray'ın son yıllarda üst üste başarısız sonuçlar alması üzerine muhalefetin önemli isimleri mart ayında yapılacak genel kurul öncesi harekete geçti. Eski başkanlardan Mehmet Cansun, Faruk Süren ile yönetimde yer alan Turgay Kıran başkanlık için nabız yoklamaya başladı. Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'unda Abdurrahim Albayrak'ı yanına alarak gizli gizli liste çalışması yaptığı ortaya çıktı. Dört yıllık başkanlık süresince yeterince sportif başarı yakalamayan Başkan Özhan Canaydın'ın Tromso yenilgisinden sonra bu kez kongrede kaybedebileceği konuşulmaya başlandı.

Galatasaray yönetimi ve teknik heyet, Tromso hezimetinin takımı ligde olumsuz etkilememesi için harekete geçti. Dün sabah yapılan antrenman öncesi Başkan Özhan Canaydın ve İkinci Başkan Ergun Gürsoy’un Florya Tesisleri'ne gelerek oyuncularla tek tek ilgilendi ve, “Tromso karşısında takım olarak her şeyi yaptınız ancak olmadı. Sizden sezon sonunda şampiyonluk bekliyorum.” diyerek moral verdiği bildirildi. Teknik Direktör Eric Gerets de, “Siz üzerinize düşen bütün görevi yaptınız. Artık Tromso yenilgisini unutun ve Trabzonspor maçını düşünün.” dediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER