Yaşam
  • 4.12.2006 09:55

GENELEVDE ÇALIŞAN KADINLAR İŞ YAVAŞLATMA VE GREVE GİDİYOR!..

İstanbul'un Karaköy semtinde bulunan iki genelevde bazı evlerin kapatılması ve patronların baskısı nedeni ile hayat kadınları işi yavaşlatma ve durdurma gibi eylemler ile seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi.

Genelevde toplam 16 evleri bulunan Sümbül Yaşar Akarsu adlı genelev patroniçesinden sonra Ali Yıldırım adlı patronun da ölmesi üzerine, burada çalışan kadınlar diğer genelevlere geçti. Kadınlar, sorunların başlama nedeninin 2001 yılında yapılan büyük polis baskını olduğunu ifade etti. Baskında Matild Manukyan'ın oğlu Kerope Çilingir tarafından işletilen çok sayıda evin kapatıldığına dikkat çeken kadınlar, iki genelev patronunun ölümünden sonra Zürafa Sokak'ta 11 ev, Kadem sokak'ta da 5 evin kapatıldığını belirtti. Kadınlar, bir evde en fazla 7 kişi olması gerekirken, bu rakamın 15'e kadar çıktığını, bunun da sağlık açısından ciddi tehlikeler doğurabileceğini açıkladı.

Hayat kadınları patronlarının daha önce zorla senet imzalatarak kendilerini borçlandırıldığını, ancak polisin takibi sonucu bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Kadınlar patronların şimdi de çay ve kahve parası adı altında her gün kendilerinden 50 YTL para kestiğini söyledi.  SABAH

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:48

İLGİLİ HABERLER