Gündem
  • 5.10.2008 16:21

GENELKURMAY: 2 KAYIP PERSONEL ŞEHİT OLABİLİR

ANKARA - Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır karakolundaki çatışma sırasında irtibat kesilen iki uzman çavuşa halen ulaşılamadığını bildirerek, "Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.''Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" dedi.
Orgeneral Iğsız, Genelkurmay Karargahında İnönü Salonu'nda düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Aktütün karakoluna yönelik saldırı ve ardından çıkan çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Orgeneral Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu'nun, Berçar Tepe'ye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını bildirdi.
Bu mücadelenin terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki mücadele olduğunu vurgulayan Orgeneral Iğsız, "Başka şeyler karıştırılmasın. Bireysel olaylar bireysel boyutta kalmalı" dedi. Orgeneral Iğsız, terör örgütünün bir çıkış yolu arayışı içinde ses getirecek eylemlere yöneldiğini belirterek, "Terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu sadece bizim düşüncemiz değil" diye konuştu.
Orgeneral Iğsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 9 Ekim Perşembe günü geniş kapsamlı terörle mücadele değerlendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.
Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'nda meydana gelen çatışmada en ufak bir zafiyet ortaya çıkmadığını, şehitlerin kahramanca mücadele ettiğini söyledi.
Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin hiçbir şekilde desteğini alamadıklarını söyleyen Orgeneral Iğsız, buradaki yol, hastane gibi imkanların da terör örgütüne sunulduğunu belirtti. Orgeneral Iğsız, beklentilerinin Irak'ın kuzeyindeki yönetimin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi ve örgüte verilen desteğin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.
ABD ile istihbarat alışverişinin devam ettiğini kaydeden Orgeneral Iğsız, "Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.
Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün'de meydana gelen olayın 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından incelendiğini ve değerlendirildiğini belirterek, Orgeneral Özel'in dün ve bugün bölgede bulunduğunu söyledi.
Orgeneral Iğsız, çatışmada yaralanan askerlerden ikisi hariç diğerlerinin durumunun iyi olduğunu, bu iki askerin de çok ciddi hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER