Asayiş
  • 10.9.2013 19:28

Göreme'ye Japon bayrakları asıldı

Göreme'deki japon turistlere saldırıyla ilgili gözaltına alınan şahsın eski sabıkalı M.V.D olduğu bildirildi..

Halen Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Hoshie Teramatsu’nun, konuşamadığı için ifadesini yazarak verdiği öğrenildi. Japon turistin, kendilerine saldıranın uzun boylu, iri yapılı bir kişi olduğunu söylediği belirtildi. Polis ekiplerinin ifadedeki eşkale uyan şüpheli bir kişi gözaltına aldığı, ardından da jandarma ekiplerine teslim ettiği öğrenildi. Şüpheli kişinin jandarmadaki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Göreme halkı, ev ve işyerlerine Japon bayrakları asarken, turizm firmaları ve turist rehberleri de saat 15.30’da olay yerinde toplanma kararı aldı. Grup, buraya karanfil bırakıp olayı protesto edecek.

JAPON TURİSTLER BİSİKLET KİRALAMIŞ

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon kadın turistin, bölgeyi gezmek için bisiklet kiraladığı orta çıktı.

Öz Capadocia bisiklet kiralama şirketinin ortaklarından Tacihan Özdemir, "Dün saat 10.15 gibi gelip bisiklet kiraladılar. Göreme halkı olarak yastayız. Bunu yapan insan değil. Göremeli değil. Çok üzgünüz. En yakın dostumuz olarak gördüğümüz bir ülke Japonya. Çok neşeli, eğlenceli iki gençti. Bizimle şakalaştılar. Bölgeyi gezmek istediklerini söylediler. Rose Vadisi’ne gideceklerini söylediler. Muhtemelen önce orayı gezdiler. Sonra olayın olduğu Zemi Vadisi'ne geçtiler" diye konuştu.

GÖREMELİLER AYAKLANDI

Göreme'de 2 Japon turistin bıçaklı saldırıya uğraması, olayın yaşandığı Zemi Vadisi'ne kadar yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kütür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, vatandaşlar ve beldede yaşayan Japonlar, Belediye önünde toplanarak, olayın gerçekleştiği Zemi Vadisi'ne kadar yürüdü. Gruba atlı iki kişi de eşlik etti.

Üzerinde Türkçe ve Japonca "Özür dileriz, Türk-Japon dostluğu ebedi kalsın" yazılı dövizler taşıyan göstericiler olay yerine yakın bir bölgeye çelenk bıraktı.

Nuri Cingil, burada yaptığı konuşmada, saldırının ferdi bir olay olduğunu, siyasi ya da başka bir boyutunun bulunmadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER